Dar din iubire

Cu prilejul Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, Arhiepiscopia Aradului a desfășurat prin Sectorul Social Filantropic programul „Dar din iubire”.

Primii care s-au bucurat de daruri au fost cei 18 copii din Centrul de zi „Nașterea Maicii Domnului” al Asociației Filantropia Arad. Cu aceeași bucurie, toți beneficiarii Cantinei Sociale „Sfântul Nicolae” au primit daruri, alimente și mâncare gătită special pentru masa de Crăciun de bucătărese.

Deasemenea, peste 100 de nevoiași care nu beneficiază de o situație materială îndestulătoare și care în această perioadă au venit la Centrul de Incluziune Socială al Asociației Filantropia Arad, au primit aici daruri de Crăciun.

Nici copiii nevăzători și alți membrii ai Asociației Nevăzătorilor din Arad nu au fost ocoliți, aceștia primind darurile la Serbarea de Crăciun organizată cu sprijinul Arhiepiscopiei Aradului.

Darurile speciale constând în fructe, iconițe și cărți de rugăciuni au fost duse tuturor bolnavilor de cancer din Secția de Oncologie și bolnavilor din Secția Dermatologie dar și Secția de Chirurgie a Spitalului Municipal. Acțiuni asemănătoare s-au desfășurat și în Spitalul Județean, Pediatrie I și II și Spitalul TBC, prin grija preoților misionari.

Ca în fiecare an, nu au fost uitați bătrânii din Centrul de îngrijire și asistență pentru persoanele vârstnice din cadrul DDAC a Primăriei Arad, care au primit odată cu darurile de Crăciun și colindul sfânt și bun adus de copiii Centrului de zi mai sus amintit.

Darurile au fost însoțite de binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului prin delegatul său, pr. Gabriel Mariș – consilier social, dorindu-le tuturor Sărbători fericite şi binecuvântate de Dumnezeu.

Sectorul Social Filantropic al Arhiepiscopiei Aradului aduce calde mulțumiri tuturor celor care s-au implicat și au susținut desfășurarea acestui program, invitând și alți buni creștini să participe la astfel de activități filantropice în toate bisericile ortodoxe, aducând „daruri din iubire” pruncului Sfânt, Iisus Hristos, nu în ieslea din Betleem ci în sufletele acestor „frați prea mici” ai Mântuitorului.

Sărbători fericite!

 

Sectorul Social Filantropic

Arhiepiscopia Aradului.

 

      

IMG_3018 20141222_114128 20141219_135734