Duminica dinaintea Naşterii Domnului la Catedrala arhiepiscopală din Arad

 

În Duminica dinaintea Naşterii Domnului, a Sfinţilor Părinţi după Trup ai Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei a participat la Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Arad.

În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, plecând de la Pericopele Evanghelice (Evr. 11; Mt. 1), a vorbit celor prezenţi sub titlul ,,Arborele vieţii”, care face apropierea dintre icoana arborelui lui Iesei şi cel al lui Hristos, Viţa de vie, sau euharistic, ca o arătare pentru comuniunea generaţiilor, referindu-se şa naşterea trupească, cât şi a celei sufleteşti, pe care Evanghelia zilei o face între originea istorică, cea din familia lui David şi cea dumnezeiască, ca Fiu al lui Dumnezeu Întrupat. Credinciosul se naşte spre viaţă şi trebuie să fie călăuzit de conştiinţa naşterii de sus spre viaţă veşnică. Naşterea Domnului dă prilejul meditaţiei la aceasta, potrivit apostolului Duminicii Sfinţilor Părinţi după trup ai Domnului.

Totodată, la sfârşitul Sfintei Liturghii Înaltpreasfinţia Sa a evocat memoria celor care, în urmă cu 25 de ani, s-au jertfit pentru libertatea şi demnitatea poporului român.

În seara zilei, Înaltpreasfinţia Sa a participat la Concertul de colinde al Corului catedralei arhiepiscopale din Arad.

Protos. Iustin Popovici