Întrunire de pregătire a Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor

În perioada 19- 26 ianuarie 2015, în întreaga ţară se desfăşoară Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, acţiune organizată de către Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România, AIDRom, din care face parte şi Biserica Ortodoxă Română. Versetul ales pentru anul 2015 pentru a se constitui în temă a acestei acţiuni este: ,,Iisus i-a zis: Dă-Mi să beau” (Ioan 4, 7).

Ca în fiecare an, preoţii din Arhiepiscopia Aradului promovează această acţiune în parohiile lor, în special în mediul urban, organizând Săptămâna de rugăciune, împreună cu alte confesiuni, îndeosebi cu cele istorice, în conformitate cu îndrumările Sfântului Sinod al B.O.R. privind relaţiile cu celelalte culte.

La biroul parohial al Parohiei Arad-Centru,  Protopopiatul Arad, a avut loc, joi, 15 ianuarie a.c., o întâlnire de lucru între reprezentanţii cultelor istorice din municipiul Arad, în vederea stabilirii calendarului desfăşurării Săptămânii de Rugăciune. La întrunirea prezidată de către Părintele Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului şi delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop TIMOTEI, au fost prezenţi reprezentanţii Parohiilor: Ortodoxă Română Arad- Centru, Romano- Catolică, Greco Catolică, Evanghelică- Luterană, Reformată şi ai Comunităţii Evreilor din Arad.

Părintele Iustin Popovici a salutat participanţii, subliniind importanţa pe care Biserica Ortodoxă Română o dă Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, înţelegând faptul că ,,tema de anul acesta a Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor cheamă pe creştini să caute şi să primească apa cea vie, adică harul Duhului Sfânt, care sfinţeşte viaţa persoanei umane, a familiei, a Bisericii şi a societăţii, arătând prezenţa sa lucrătoare în viaţa oamenilor prin roadele Sfântului Duh: ,,dragostea, bucuria, pacea, îndelunga-răbdare, bunătatea, facerea de bine, credinţa, blândeţea, înfrânarea, curăţia” (Galateni 5, 22-23), după cum se arată în mesajul Preafericitului DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În cadrul întâlnirii s-a  prelucrat materialul din broşura transmisă de către AIDRom, conţinând mesajele conducătorilor de Biserici şi citirile biblice pentru fiecare zi şi s-a stabilit graficul desfăşurării acţiunii la fiecare locaş de cult.

Astfel, în municipiul Arad, a fost stabilit următorul program de întrunire:

Luni, 19 ianuarie, ora 12:30 – Biserica Ortodoxă Sârbă, Arad-Centru.

Marţi, 20 ianuarie, ora 17:30 – Biserica Greco-Catolică, str. Vicenţiu Babeş.

Miercuri, 21 ianuarie, ora 17:00 – Catedrala Romano-Catolică, din Centru.

Joi, 22 ianuarie, ora 17:00 – Biserica Reformată, str. M. Eminescu.

Vineri, 23 ianuarie, ora 17:00 – Biserica Evanhelică-Luterană (Biserica Roşie), Bd. Revoluţiei.

Sâmbătă, 24 ianuarie, ora: 18:00 – Catedrala Ortodoxă Veche, Arad-Centru.

10928548_4944589067770_206488391_n