,,Bucuria de a dărui” în Parohia Chesinţ

„Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut.”Mt. 25, 40

Doamne, ce frumoasă este viaţa, ce minune este viaţa, căci Dumnezeu a aşezat în inimile noastre iubirea, pentru a izvorî gânduri frumoase şi sentimente nobile. Călăuziţi de aceste gânduri şi sentimente noi enoriaşii Bisericii Ortodoxe din Chesinţ, conduşi de un preot cu care am fost binecuvântaţi în urmă cu câteva luni, părintele paroh Florin Ardeuan, am hotărât la îndemnul părintelui, să dăruim din suflet, câtorva familii din sat, bucuria Învierii Mântuitorului. Am ales douăzeci şi unu de familii, de la periferia satului, (de pe vale) şi câteva familii din sat, la care, prin parteneriatul dintre Biserică şi Scoala condusă de d-na director David Niculina, am mers cu aceste daruri constând în îmbrăcăminte, alimente, jucării şi dulciuri, duminică 29 martie 2015. Celor mai nevoiaşe familii  li s-a plătit de către Biserică, laptele  şi pâinea necesare pentru o lună de zile.

În cadrul acestui parteneriat s-au ales 16 elevi de la Şcoala Gimnazială Chesinţ, adică grupul T.O.C.-Tinerii Ortodocşi din Chesinţ.

Cu inimile pline de dăruire, aceştia i-au făcut pe copiii din aceste familii nevoiaşe să zâmbească şi să descopere că  IUBIREA – este cheia cu care întoarcem ceasornicul vieţii.

La toate aceste daruri au mai participat suflete dragi, prieteni care au răspuns apelului făcut în Biserica parohială: d-l Marici Alexandru şi prietenii lui din Timişoara, câţiva prieteni din Germania şi doamna învăţătoare Sorohan Florina.

Ceea ce am putut face noi pentru aceşti oameni este omenesc, dar ceea ce contează este că astfel ne simţim împliniţi în acest mare post al Învierii Mântuitorului.

Inv. Sorohan Florina

DSCN0010 DSCN0026 DSCN0069 DSCN0123