Campania de donare de sânge în Arhiepiscopia Arad – ziua a III-a

De ziua Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia – 9 Martie, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Arad s-a desfășurat o amplă acțiune de donare de sânge. Cei care ne garantează cu profesionalism siguranța civică – Poliția Locală Arad – s-au adus de această dată pe sine înşişi în slujba cetățenilor, alăturându-se campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” inițiată de Patriarhia Română și desfășurată la Arad cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei. Polițiștii arădeni nu se află la prima acțiune de acest gen, reprezentanții instituției răspunzând însă cu bucurie apelului făcut de Arhiepiscopia Aradului. În cadrul campaniei, un număr de aproximativ 40 de poliţişti arădeni s-au prezentat pentru recoltare de sânge.

„În primul rând, donarea de sânge este un semn de solidaritate și o manifestare a milei creștine pentru cei aflați pe patul de suferință din spital. O jertfă a noastră în folosul aproapelui nostru aflat în suferință. O mulțumire adusă lui Dumnezeu că suntem sănătoși și putem să donăm sânge ajutându-i pe alții. În al doilea rând, donarea de sânge este folositoare atât pacienților din spitale dar și donatorilor. În momentul recoltării, fiecărui donator i se face un set de analize prin care se poate verifica starea sănătății, prevenind astfel ca bolile să evolueze. Organismul este stimulat să producă sânge proaspăt, cantitatea donată refăcându-se în două ore. Deasemenea crește imunitatea organismului, riscul de paralizie şi accident vascular se reduc cu 30%, rezistenţa organismului la şocuri creşte, astfel că, dacă vei suferi un accident, reacţia organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obişnuit cu pierderea de sânge şi înlocuirea lui.” – a declarat părintele Gabriel Mariș, consilier social la Arhiepiscopia Aradului.

În perioada următoare, preoții din Arhiepiscopia Aradului vor promova campania de donare de sânge în parohiile unde slujesc, aceasta fiind o activitate socio-medicală care se înscrie în contextul declarării anului 2015 de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române – Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii.

Pentru a ține treaz sentimentul solidarității dintre oameni, se dorește promovarea continuă a acestui program și implicarea în mod continuu a cât mai multor donatori.

Sectorul Social Filantropic al Arhiepiscopiei Aradului

1