CERC PASTORAL-MISIONAR IN PAROHIA MUNAR

În ziua de Buna Vestire, 25 martie, Parohia Munar din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din Cercul pastoral-misionar nr. 5 Vinga, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Horia Ştefan de la Parohia Secusigiu.

Întrunirea a debutat la ora 16, în biserica parohială, prin oficierea Tainei Sfântului Maslu, de preoţii Cercului pastoral-misionar nr. 5 Vinga, având în frunte pe Preacuviosul Părinte dr. Iustin Popovici, consilier cultural la Centrul Eparhial.

Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Iustin Popovici, care, pe baza citirilor scripturistice ale Praznicului Bunei Vestiri, a făcut o prezentare amănunţită despre semnificaţia Praznicului.

Referatul principal a aparţinut părintelui Blidar Mihai de la Parohia Sânpentru German, care a tratat tema intitulată ,,Primit-am Buna Veste – Început-a mântuirea noastră”.

La final, părintele consilier a oferit părintelui paroh o icoana şi tuturor celor prezenţi iconiţe cu Maica Domnului, fiind ziua de praznic a Sfintei Fecioare.

Preotul paroh Valeriu Jirji, a mulţumit părintelui consilier, celorlalţi preoţi din vecinătate şi tuturor credincioşilor pentru participare şi împreuna-rugăciune în această seară binecuvântată.

Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Pr. Horia Stefan

1 4 10 12