Proiectul social-pastoral: NU EȘTI SINGUR!

Copiii de la Centrul Cultural- Pastoral ,,Sf. Ierarh Nicolae” al Parohiei Arad- Bujac, Protopopiatul Arad sunt implicați într-un generos proiect social- pastoral și caritativ- misionar. După ce grupurile de copii și tineri care își desfășoară activitatea în cadrul programului catehetic ,,Hristos împărtășit copiilor” au fost informate despre Concursul patriarhal de microproiecte cu caracter misionar- filantropic intitulat ,, Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”, la îndemnul preotului paroh, au constituit o echipă de implementare a unei acțiuni deosebit de îndrăznețe: renovarea și zugrăvirea  interiorului Centrului de Plasament Oituz din Municipiul Arad, cu o suprafață de peste 750 metri patrați, clădire unde își desfășoară activitatea zilnică și locuiesc 14 copii instituționalizați.

Sensibilizați de cuvintele Mântuitorului: ,, Nu vă voi lăsa orfani: voi veni la voi” (Ioan14,18), copiii au inițiat și sunt pe cale de a finaliza  miniproiectul ,,Nu ești singur!”, având ca obiective, pe lângă cel deja menționat și activități cu caracter pastoral- social: întâlniri periodice comune, participarea împreună la Sfânta Liturghie și la alte slujbe în perioada Postului, vizitarea unei mănăstiri, o agapă frățească în Săptămâna luminată la Centrul Parohial.

Pentru acoperirea cheltuielilor din bugetul proiectului, copiii au confecționat felicitări și mărțișoare, alte obiecte manuale și de artizanat lucrate la Centrul parohial în tehnica quilling, pe care le-au valorificat în duminicile din luna martie, în curtea bisericii. Sensibilizate de gestul copiilor, persoane și firme din parohie au donat materialele  necesare activității: adezivi,vopsele, pensule etc, iar tinerii din echipa proiectului,la care s-au adăugat și cei de la Centrul de Plasament, sub îndrumarea unui muncitor calificat, au reparat și zugrăvit întregul interior.

Evaluat valoric la suma de peste 10.000 lei, dar mult mai valoros sub aspect spiritual- social, proiectul ,, Nu ești singur!” al copiilor de la parohia Arad- Bujac se bucură de apreciere deosebită din partea enoriașilor, a Direcției Județene pentru Protecția Copilului Arad, a Centrului eparhial și din partea presei locale.

Pr. dr. Vasile Pop

Nu esti singur 1 Nu esti singur 4