Conferinţă închinată pastoraţiei în mănăstiri, la Arad

Miercuri, 18 martie, în Sala Magna „Iuliu Maniu“ a Universităţii „Aurel Vlaicu“ din Arad a avut loc o conferinţă închinată pastoraţiei în mănăstiri, cu tema „Puţine cuvinte, multă iubire“, susţinută de părintele Hrisostom Filipescu, egumenul Schitului Ţibucani, Mănăstirea Secu.

Întâlnirea a fost organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Conferinţa a ilustrat o lume în care oamenii se iubesc cu toată fiinţa lor, copilăresc împreună cu nespusă bucurie, au grijă unii de ceilalţi cu multă iubire, se iartă, se caută, se cunosc prin iubire, iar iubirea faţă de Hristos se află pe primul loc, împărtăşind-o cu evlavie şi candoare. Vom întâlni această iubire şi vom experimenta toată dulceaţa ei dacă, cu sinceritate, Îl vom căuta pe Domnul Hristos şi dacă vom trăi cu angajament participarea noastră la viaţa comuniunii iubirii. Fiecare să se simtă „parte vie“ a Bisericii, implicaţi în lucrarea credinţei ca iubire, fără frică, într-un duh de sinceră armonie şi comuniune cu aproapele, ieşind dintr-o tendinţă individualistă în trăirea credinţei, pentru a respira profund frumuseţea de a face parte din marele mozaic al iubirii lui Hristos.

Iubirea este începutul şi sfârşitul tuturor lucrurilor

„Singurul cuvânt adevărat şi extrem de puternic pentru a schimba lumea întreagă este cuvântul «iubire». Din iubire se naşte toată virtutea, iubirea este principiul fundamental al pastoraţiei. În întâlnirea cu Hristos şi în iubirea reciprocă experimentăm în noi aceeaşi viaţă a lui Dumnezeu, care rămâne în noi cu iubirea Sa perfectă, totală, veşnică. Nu este nimic mai mare pentru om decât a participa la viaţa de iubire a lui Dumnezeu. Prin urmare, Dumnezeu se îngrijeşte de lume nu pentru că este iubit, ci pentru că o iubeşte şi a iubit-o chiar de la început, întotdeauna. Dumnezeu este iubire prin sine, constitutiv veşnic, pentru că întotdeauna există un Dumnezeu iubitor, Tatăl, un Dumnezeu iubit, Fiul, şi un Dumnezeu iubire, Duhul Sfânt. Prea puţin contează a şti că Dumnezeu există, lucrul fundamental este a şti că Dumnezeu este iubire“, a menţionat părintele Hrisostom.

10329169_810067939040820_8708832276133769239_n 11076240_810067962374151_2219041475022753180_n