„DĂRUIND VEI DOBÂNDI” PROIECT REALIZAT DE COPIII DE LA ȘEPREUȘ  

În primele trei săptămâni ale Postului mare, la Centrul social – misionar „Sf. Vasile cel Mare” al Parohiei Ortodoxe Șepreuș, Protopopiatul Arad, s-a desfășurat proiectul „Dăruind vei dobândi”, realizat de către copiii de la grupele de cateheză „Hristos împărtășit copiilor” ai Parohiei Șepreuș.

Proiectul se înscrie în seria de miniproiecte cu caracter misionar – filantropic „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu” , prin care a fost implicată întreaga comunitate.

Acest proiect a fost pregătit de copiii parohiei, care s-au mobilizat exemplar. Astfel, în prima săptămână a postului, au fost organizate două ateliere de creație, unul la care s-au confecționat mărțișoare, iar al diolea, cel de pictură, la care au fost pictate icoane pe sticlă și pe hârtie. Toată creația și munca copiilor a fost expusă și vândută în biserică, în săptămâna a doua a postului, dar și la târgul de mărțișoare: „Primăvara în suflet de copil”, organizat de Grădinița Șepreuș.

Cu sprijinul Biroului de Asistență socială a Primăriei Comunei Șepreuș, au fost identificați beneficiarii proiectului, iar în colaborare cu Consiliul și Comitetul parohial, secțiunea social – filantropică, în săptămâna a treia a postului, a fost gătită masa de prânz pentru cincizeci de persoane nevoiașe din comună, din vanzarea obiectelor confecționate de copii și din alte ajutoare și donații din partea unităților comerciale din localitate. Deasemenea, pentru persoanele nedeplasabile, au fost pregătite caserole cu mâncare, ce au fost împărțite de preotul paroh Borca Florin, cu ajutorul copiilor implicați în proiect.

Impactul acțiunii a fost unul extraordinar. S-au strâns resurse peste așteptările și nevoile proiectului, implicarea copiilor și a doamnelor din Comitetul parohial a fost extraordinară, iar obiectivele au fost atinse. A fost minunată reacția copiilor, care au realizat că există oameni săraci, bolnavi și care au nevoie de ajutor. Copiii au înțeles cuvintele Mântuitorului Hristos: „Mai fericit este a da decât a lua” (Mt 10,8; Fapte 20, 35) și au conștientizat cât de importantă este milostenia și câtă bucurie aduce, iar mulțumirea, uneori până la lacrimi, a celor care au primit darul, a fost impresionantă.

Preot Florin Borca

DSCN1060 (Medium) DSCN1186 (Medium) DSCN1540 (Medium)