Proiectul „Alege Școala” se derulează cu succes la Păuliș

La Parohia Ortodoxa din Păuliș are loc derularea unui proiect deosebit, lansat din octombrie trecut și intitulat sugestiv: „Alege Școala”.

Proiectul este implementat de Fundația World Vision în parteneriat cu Patriarhia Română. Acesta se desfășoară la Centrul Pentru Tineret din Păuliș și este coordonat de preotul Daniel Ungur, a cărui implicare inclusiv sufletească în toate activitățile desfășurate cu copiii crește valoarea rezultatelor deosebitei acțiuni. Scopul lui este educativ: ajută copiii defavorizați în a combate prevenirea abandonului școlar și în a-i îndruma spre școală – spre studiu, spre educație, pentru a-și putea astfel croi un viitor demn.

Activitățile se desfasoară în fiecare săptămână și cuprind: lecții religioase, învățături și activități practice. Ele sunt organizate de preotul Daniel Ungur, în parteneriat cu Școala Gimnazială din Păuliș, alături de profesorul de religie Florin Bej.

O activitate organizată recent a marcat venirea primăverii – odată cu prima zi de Mărțișor, dar și sărbătorirea zilei de 8 Martie, Ziua Mamei.

Cu acest prilej, toti copiii înscriși la Centru au cântat cântecele specifice, au recitat poezii și au confecționat mărtișoare și felicitări originale pe care le-au daruit mamelor, bunicilor, surorilor, dăscălițelor lor.

„Scopul acestui proiect este acela de a conștientiza rolul educației în viața unui copil și cel al posibilităților pe care școala le oferă pentru o bună și corectă integrare în societate și în viața de zi cu zi. Mă bucur nespus că acești copii participă la aceste activități benefice educației și dezvoltării lor și doresc ca pe viitor să realizăm cât mai multe”, a precizat preotul Daniel Ungur coordonatorul acestui Centru.