Donare de sânge în Protopopiatul Sebiș

În fiecare secundă, undeva în lume, un (om) „oarecare”, din diferite motive, are nevoie de sânge. De multe ori, diferenţa dintre a trăi sau a muri stă într-o pungă de sânge donată de cineva. Printr-o singură donare de sânge se pot salva şi trei vieţi. Şi în ciuda faptului că este o procedură sigură şi uşoară, donarea de sânge este evitată de mulţi dintre noi. O înţepătură mică poate însemna totul pentru un copilaş născut prematur sau pentru cineva care a suferit un accident rutier.

Pentru a ameliora lipsa acută de sânge care există în spitalele din România, Patriarhia Română a inițiat campania „Donează sânge, salvează o viață!”. Campania se desfășoară în Eparhia Aradului cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei.

Joi 30 aprilie 2015, cu ajutorul unei unități mobile de la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad, s-a desfășurat la Spitalul de Boli Cronice din Sebiș, o astfel de acțiune, unde au venit preoți și credincioși din Protopopiatul Sebiș în număr foarte mare. Centrul de Transfuzie Sanguină a pus la dispoziţia organizatorilor cadre medicale cu pregătire în domeniu care au respectat normele internaţionale de igienă în timpul actului de donare. Acestea asigură deplina sănătate şi siguranţă atât donatorilor cât şi beneficiarilor, respectiv pacienţilor din spitale.

„Mântuitorul ne îndeamnă să ne iubim aproapele: „mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi” (In. 15,13) iar Biserica, prin propovăduirea preoților, învaţă că „prin aceasta am cunoscut iubirea: că El Şi-a pus sufletul Său pentru noi, şi noi datori suntem să ne punem sufletele pentru fraţi” (In. 3, 16). Dar în cazul celui care donează sânge nu numai că nu-i este periclitată viaţa, ci el îşi regenerează organismul.” – a declarat P.C. pr. protopop Alexandru Botea.

Aceasta este a cincea zi de campanie de donare de sânge care se desfășoară prin implicarea Arhiepiscopiei Aradului cu sprijinul preoților și credincioșilor. Aşadar, fiecare persoană sănătoasă este îndemnată să meargă şi să ajute la salvarea unor vieţi omeneşti.

În această perioadă, preoții din Arhiepiscopia Aradului promovează și întocmesc liste cu voluntari pentru campania de donare de sânge în parohiile unde slujesc, aceasta fiind o activitate socio-medicală care se înscrie în contextul declarării anului 2015 de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române – Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii.

 Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei AraduluiIMG_20150430_122645