,,Masa bucuriei” în Parohia Țipari și filia Adea

Urmând îndemnul Mântuitorului din Predica de pe munte: “Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui” (Matei 5, 7), cu prilejul hramului Bisericii Ortodoxe din Țipari – Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, părintele paroh Mihai Oprea a cercetat unsprezece familii cu probleme sociale deosebite, atât din parohia Țipari, cât și din filia Adea, dăruindu-le pachete cu alimente. Acțiunea a vizat în special copii care provin din familii nevoiașe și care învață la Școala Gimnazială ,,Olosz Lajos” din Adea.    

Părintele paroh, aduce mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, pentru părinteasca purtare de grijă față de această parohie, în numele tuturor familiilor nevoiașe care au luat parte la ,,Masa bucuriei”.

Acțiunea social-filantropică s-a desfășurat în contextul „Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi și anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii“, cu ajutorul programului național „Masa Bucuriei” derulat de Patriarhia Română în parteneriat cu Selgros Cash&Carry, prin acesta arătându-se grija Bisericii față de cei nevoiași.

Parohia Ortodoxă Țipari și filia Adea fac parte din rândul unităților bisericești sărace din Arhiepiscopia Aradului, care beneficiază anual de produse alimentare și nealimentare.

 Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

DSCN3716 DSCN3719