Spovedania preoților din Protopopiatul Ineu  

Buna tradiţie locală, păstrată şi perpetuată cu binecuvantarea si  purtarea de grijă a ÎPS Arhiepiscop Timotei Seviciu, prin care toţi preoţii sunt chemaţi să se spovedească şi ei, la rândul lor, a fost împlinită şi anul acesta în aceste zile de pregătire de dinaintea marii sărbători a Învierii. Slujitorii altarelor din cuprinsul Protopopiatul Ortodox Ineu au fost primiţi la Sfânta Taină a Mărturisirii oficiată în ziua de 2 aprilie în Biserica Veșmântul Maicii Domnului de la  Schitul Tămand.

În mijlocul preoților a fost prezent Preaonoratul Părinte Protopop Adrian Zaha care a coordonat buna desfășurare  a Sfintei Taine a Spovedaniei, la care au luat parte toți  preoții din cuprinsul Protopopiatului Ineu. După spovedanie un sobor de preoți conduși de Preaonoratul Părinte Protopop au oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor mai Înainte sfințite, în cadrul căreia toți preoții s-au impărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos.

La final, Preaonoratul Părinte Protopop a mulțumit maicii starețe pentru buna primire precum și preoților pentru împreuna slujire subliniind faptul că Sfânta taină a Spovedaniei este foarte importantă atât pentru preot ca iconom al tainelor lui Dumnezeu  cât și pentru credincioși, pe drumul nostru spre mântuire, dorind  tuturora sărbători fericite, lumina și pace în suflete.

Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă frățeasca oferită cu multă dragoste și căldură de maica stareță.

Pr. Ioan Morar

DSC00301 DSC00306 DSC00310