Cerc pastoral-misionar la Lipova Băi, Protopopiatul Lipova

Joi, 21 mai 2015, Cercul pastoral-misionar Radna, coordonat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, de către Pr. Vasile Jivănescu, s-a întrunit în Biserica cu hramul ,,Sf. Împărăţi Constantin şi Elena” din Lipova Băi.

Cu această ocazie  soborul de preoţi ce compun Cercul misionar Radna au săvârşit Taina Sf. Maslu în prezenţa numeroşilor credincioşi .

Tema întrunirii legată de ,,anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi” ,a fost susţinută de către Pr. Vasile Jivănescu, Parohia Şoimoş şi a avut ca titlu: ,,Parohia , centru de întărire duhovnicească a omului confruntat cu o lume a desacralizării, globalizării şi a migraţiei şi rostul şi rolul ctitorilor dintru începuturi şi până azi în viaţa Bisericii”. Biserica de aici fiind ctitoria D-lui Miloş Constantin şi a familiei sale , Pr. Jivănescu a scos în evidenţă faptul că : ,, Ctitorul este omul care-L ajută pe Dumnezeu iar orice biserică zidită este un locas sfânt, ,,o poarta a Cerului în care fiecare creştin îşi lucrează mântuire”.

        La final , Pr. coordonator Vasile Jivănescu , în numele preoţimii din Cercul misionar Radna a felicitat pe Pr. paroh Dehelean Gheorghe cu ocazia pensionării, dăruindu-i din partea preoţilor  un rând de veşminte preoţeşti, ca semn al preţuirii şi al aducerii aminte peste ani.

       Totodată Pr. Vasile Jivănescu a amintit tuturor cu bucurie că astăzi se împlinesc zece ani de când prin rugăciunile Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei şi prin lucrarea cea sfinţitoare a Sf. Duh, s-a târnosit Sf. Biserica aceasta, devenind izvor de sfinţenie pentru toţi cei  care cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste au intrat şi s-au rugat în ea.

        Apoi Pr. paroh Dehelean Gheorghe a mulţumit pentru dar, a mulţumit tot odată  preoţilor şi oficialităţilor prezente în sf. Biserică.

     Ziua s-a încheiat cu o agapă frăţească, unde preoţii au exprimat cuvinte de preţuire şi felicitare cu prilejul zilei de nume a ctitorului Sf. Biserici, D-lui Constantin Miloş, urându-i un sincer şi călduros ,,La mulţi ani !”.

A consemnat Pr. Vasile Jivănescu

IMG_0153 IMG_0154 IMG_0157