Hramul bisericii parohiale din Zădăreni si Cerc pastoral-misionar

Duminică, 24 mai, Parohia Zădăreni, din Protopopiatul Arad, a găzduit intrunirea preotilor din cadrul Cercului pastoral-misionar, nr. 5 Vinga, coordonat din încredintarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Timotei al Aradului,de către preotul Horia Ştefan de la Parohia Secusigiu.

Intalnirea preotilor a avut loc la ora 12.30,in biserica parohiala,debutand cu inconjurarea bisericii după care a urmat slujba de Tedeum de multumire.Potrivit traditiei locale,s-a binecuvântat colacul si celelalte prinoase aduse cu ocazia sărbătoririi hramului.

Referatul principal a fost sustinut de parintele paroh Sorin Higioşan care a vorbit despre ,,Rolul si importanta Sfintilor Imparati Constantin si Elena”. De asemenea parintele a explicat importanta sarbatoririi hramului unei biserici.

La eveniment a luat parte Parintele Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Aradului Dr. Iustin Popovici,care a scos in evidenţă legătura dintre Sfintii Imparati Constantin si Elena si duminica de astăzi care a fost închinată Sfintilor Părinti de la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325.

Au fost prezente si autoritatiile locale ,doamna primar si domnul viceprimar, înconjuraţi de un număr mare de credincioşi.

La final ,parintele paroh a adus multumiri Preacuviosului Parinte Consilier si tuturor preotilor care au luat parte la eveniment ,dar nu in ultimul rând credinciosilor prezenti într-un număr mare.

La finalul evenimentelor, pe platoul din fata bisericii, formatia de dansuri ,,Românaşul” din Zădăreni a prezentat un frumos spectacol ,care i-a incântat pe cei prezenţi.

Organizatorii au oferit tuturor celor prezenti la eveniment, o agapă frăţeasca, la noul cămin de bătrâni din Zădăreni.

A transmis, Preot Horia Ştefan

DSCN1560 DSCN1584 DSCN1598