Împliniri la Catedrala arhiepiscopală din Arad

Începerea unei noi etape în desfăşurarea lucrărilor de pictură la catedrala eparhială ,,Sfânta Treime” a creat şi trebuinţa reamenajării şi înzestrării paraclisului acesteia, cu hramul ,,Sfântul Ierarh Nicolae”. Aceasta s-a făcut şi cu respectarea rânduielilor prevăzute odată cu începerea zilei liturgice închinată Aducerii la Bari a moaştelor Sf. Ier. Nicolae. Astfel, vineri, 08 mai 2015, după săvârşirea Vecerniei, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu preoţii catedralei arhiepiscopale, a sfinţit o serie de  obiecte de cult achiziţionate de la Atelierele Patriarhiei Române pentru Paraclisul Sfântului Nicolae al Catedralei Arhiepiscopale. Acestea au fost procurate prin donaţia credincioşilor.

În cuvântul de la final, IPS Timotei a amintit faptul că acestea s-au făcut în cadrul cultului în general, iar în special legate şi de nevoile de reînnoire şi împodobire a sfintelor locaşuri, când impun modificări provizorii ale spaţiului desfăşurării rânduielilor însoţite de slujbe sau rugăciuni anume de sfinţire şi binecuvântare a lucrărilor.

Apoi, PC Pr. Simion Mladin, eclesiarhul catedralei, a menţionat nominal pe ctitorii donatori, pentru parte dintre aceştia şi tot cu participarea Chiriarhului, urmând a se face a doua zi slujba de pomenire pentru cei trecuţi la Domnul.

Protos. Iustin Popovici

ATT_1431255035706_image

ATT_1431255036223_image