Prevenție și educație dentară

         Copiii Centrului de Zi „Nașterea Maicii Domnului” al Asociației Filantropia Arad au beneficiat de un program socio-medical de educație dentară. Programul a fost realizat de medici veniți din Marea Britanie, prin colaborare cu Asociația Networks, în perioada 18-19 mai 2015. Aceștia au desfășurat câte o oră de educație dentară și prevenție a problemelor dentare prin spălarea dinților corect și la timp, perioadă în care copiii au învățat cum trebuie să se spele corect pe dinți, ce fel de mâncare este sănătoasă pentru dantură și ce fel de alimente și băuturi dăunează bunăstării danturii. La final copiii au primit câte o pastă de dinți și o periuță.

Dentiștii englezi care au facilitat programul „Prevenție și educație dentară” sunt voluntari în cadrul Organizației Dentaid Charity din Anglia, organizație care activează în domeniul socio-medical. Aceștia au făcut educație dentară ca și voluntari în peste 92 de țări unde au aprovizionat cabinetele stomatologice ale ONG-urilor cu materiale necesare oferirii serviciilor stomatologice și au realizat servicii dentare portabile în școli.

Prin activitatea socio-medicală desfășurată, s-a crescut accesul copiilor la informația corectă privind sănătatea lor, în cadrul strategiei în domeniul promovării sănătății și a educației pentru o viață sănătoasă, implementate de Patriarhia Română.

Sectorul Social Filantropic Arhiepiscopia Aradului

20150518_140700 20150518_141005 IMG_3570