CERC PASTORAL-MISIONAR ÎN PAROHIA NADĂȘ, PROTOPOPIATUL INEU

Duminică, 28.06.2015, a avut loc în Biserica cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, din parohia Nadăș, Protopopiatul Ineu, un eveniment duhovnicesc special cu ocazia întrunirii preoților din cercul pastoral- misionar Târnova, condus, din încredințarea Înalt Prea Sfințitului Arhiepiscop Timotei, de către P. C. Părinte Teodor Păiușan de la parohia Târnova.

Evenimentul a început la orele 17:00 prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, unde au slujit preoții din cadrul acestui cerc misionar, în frunte cu P. O. Părinte Protopop Adrian Zaha. De asemenea la Sfânta Taină a fost invitat și părintele Teodor Poneavă, care a fost paroh înainte vreme în parohia Șiria. La finalul slujbei, părintele Teodor Poneavă a ținut un cuvânt de învățătură pătrunzător, iar mai apoi părintele Gabriel Streulea de la parohia Șilindia a susținut, în conformitate cu tematica anului omagial, referatul cu tema „Parohia şi Biserica Parohială, centrul vieţii spirituale a comunităţii creştine ortodoxe adunată în comuniunea Sfintei Treimi”. În prezentarea referatului s-a scos în evidență misiunea Bisericii și a întregii comunități eclesiale de a face rugăciuni unii pentru alții, despre felul cum rugăciunea pentru aproapele leagă strâns mădularele unei Biserici parohiale, amintindu-se și de pericopa evanghelică din cadrul Sfintei Liturghii.

Seara s-a încheiat cu o agapă frățească, unde preoții au purtat o serie de discuții asupra temei expuse. În finalul evenimentului părintele paroh Gheorghe Giurgiu a adus mulțumiri tuturor preoților prezenți, exprimându-și bucuria întrunirii cercului pastoral din zonă în comunitatea parohială din Nadăș.

Pr. Gabriel Streulea

Parohia Șilindia

11692533_10207141897054204_5710510842532951079_n