ÎNALTPREASFINŢITUL PĂRINTE ARHIEPISCOP TIMOTEI LA CEAS ANIVERSAR  

Vineri, 5 iunie 2015, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, şi-a sărbătorit ziua de naştere. În cadrul Sfintei Liturghii care a fost oficiată la Catedrala arhiepiscopală din Arad şi la care a participat şi ÎPS Timotei, au fost rostite mai multe rugăciuni de mulţumire pentru toate binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra Înaltpreasfinţiei Sale.

Înaltpreasfinţitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului a împlinit la data de 4 iunie 2015, frumoasa vârstă de 79 ani, prilej binecuvântat pentru ostenitorii Centrului eparhial şi preoţimea arădeană, pentru oficialităţile judeţene şi locale, şi pentru credincioşii care au dorit să fie prezenţi la acest moment aniversar, de a exprima sentimentele de preţuire şi de fiască dragoste pentru părintele sufletesc, de a-i ura ani mulţi, cu sănătate deplină şi frumoase realizări în slujirea Bisericii lui Hristos.

În sala de festivităţi a reşedinţei arhiepiscopale, însoţind mulţimea buchetelor şi coşurilor cu flori, reprezentanţii Prefecturii, Consiliului Judeţean, Primăriei Mun. Arad, Poliţiei Judeţene, Jandarmeriei, Armatei, Şcolilor teologice şi a Universităţilor locale, au dorit să onoreze momentul festiv şi au felicitat pe arhipăstorul eparhiei arădene.

În numele clerului şi credincioşilor eparhiei, Preacuviosul părinte protos. Teodor Vid, Consilier administrativ-bisericesc, a elogiat prin cuvinte alese personalitatea şi deosebita activitate a  ÎPS Timotei, pe plan pastoral-misionar, administrativ, cultural-educaţional, social etc., rugând la final pe Bunul Dumnezeu, aşa cum obişnuim la fiecare Sf. Liturghie pe care o săvârşim cei care suntem slujitori ai altarelor sfinte: ,,Întâi pomeneşte Doamne pe ÎPS Părintele nostru Arhiepiscopul Timotei, pe care-l dăruieşte sfintelor Tale biserici în pace, întreg, cinstit, sănătos, îndelungat în zile, drept învăţând cuvântul adevărului Tău”, a încheiat părintele consilier.

La rândul său, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei a mulţumit în primul rând Părintelui ceresc pentru anii dăruiţi, cu tot ceea ce a realizat spre binele Bisericii străbune şi celor prezenţi pentru sentimentele şi bunele urări exprimate.

Protos. Iustin Popovici

??????????????????????

20150605_123549 20150605_123731