Prima revedere la 20 de ani a primei promoții de absolvenți, la Facultatea de Teologie din Arad

 

Prima promoție, cea din 1995, a Facultății de Teologie Ortodoxă Ilarion V. Felea din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad a trăit momente pline de emoţie şi bucurie, prilejuite de cea de-a doua revedere, la cele două decenii împlinite de la absolvirea cursurilor universitare, aniversare sărbătorită pe data de 5 iunie.

Evenimentele organizate cu acest prilej au început cu oficierea Te Deum-ului în capela Facultăţii, la care a asistat şi Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei Seviciu. Înaintea alocuțiunii chiriarhului, părintele decan Ioan Tulcan a adresat un cuvânt special de felicitare prilejuit de ziua de naștere a întâistătătorului nostru, urându-i viață îndelungată, bucurii și frumoase împliniri în ogorul Bisericii.Mulțumindu-i pentru urări, ÎPS Sa şi-a exprimat bucuria de fi prezent la acest moment important pentru viața școlii teologice arădene, mai ales pentru faptul că: „mulți dintre cei prezenți au dat măsura bunei pregătiri primite aici, prin numeroasele realizări ale acestora. Ele se constituie în tot atâtea motive de continuare a slujirii Bisericii și a neamului, mai ales pentru faptul că ne găsim într-un an special, dedicat de Patriarhia Română misiunii parohiei și mănăstirii”. La finalul cuvântului, în numele școlii și al celor prezenți, părintele decan i-a oferit ierarhului un buchet de flori ca semn al dragostei și ascultării fiiești.

În aula magna a urmat cursul festiv. La prezidiu s-au aflat preotul prof. Ioan Tulcan, decanul instituţiei, preotul Nicandru Cuţaru, fostul duhovnic al studenţilor, profesorul Mircea Buta și profesorul Marta Lupe.

În cuvântul său, părintele decan a arătat că „se marchează acum un moment istoric pentru această şcoală teologică, prin aceea că este prima revedere de 20 de ani. De abia acum realizăm că au trecut atâţia ani peste noi, care ne-au făcut să creştem din toate punctele de vedere. Promoţia dumneavoastră a deschis, practic, seria absolvenţilor arădeni care s-au remarcat apoi în cadrul teologiei şi al Bisericii noastre deopotrivă”.

După citirea catalogului, fiecare dintre absolvenţi şi-au prezentat momentele mai importante din viaţa şi activitatea sa din ultimii zece ani de viaţă. Bucuria revederii a continuat la o agapă unde s-au depănat amintiri din vremea studenției precum și proiectele de viitor.

Pr. Filip Albu

DSC08183

DSC08142

poza 3 poza 4