FESTIVITATE DE PREMIERE

Proiectul patriarhal Alege Școala!, care propune dezvoltarea unui program special pentru prevenirea părăsirii timpurii a școlii și menținerea elevilor în sistemul educațional  se derulează și în cele șase centre educaționale din cadrul Arhiepiscopiei Aradului. În cadrul proiectului, Școala Gimnazială  „Ștefan Cicio Pop ” din Municipiul Arad,  partener al Centrului educațional- inovativ al Parohiei Arad- Bujac, desfășoară un program cu caracter corectiv pentru cele 29 persoane care au părăsit timpuriu școala. Prin intermediul acestui program se urmărește oferirea de servicii de orientare și consiliere, educație remedială și campanii de informare cu scopul conștientizării rolului educației în formarea lor profesională viitoare. Într-un cadru festiv, aici  a avut loc , miercuri, 08.07.2015, festivitatea de premiere a participanților la etapa I a Concursului   „Alege Școala !” .

La etapa pe Centrul educațional a concursului, organizat pentru elevii din programul „ A doua șansă ”  au fost înscriși toți cei 29  de participanți. Organizatorii competiției, Fundația World Vision România și Patriarhia Română au recompensat pe fiecare participant cu un trening  și o geantă personalizată.

Ocupanții locurilor fruntașe au fost promovați în etapele următoare, care vor fi finalizate ulterior cu alte premii.

Premierea s-a desfășurat în sala de festivități a școlii, în prezența Părintelui dr. Vasile Pop , responsabilul Centrului Cultural- Pastoral „ Sfântul Ierarh Nicoale ”al Parohiei Arad-Bujac, a doamnei profesoare Ramona Sebișan, directoarea școlii , a părinților elevilor recompensați.

Protos. Dr. Iustin Popovici

festivitate 2