Plimbare cu copii Centrului de zi al Asociației Filantropia Arad

Copiii Centrului de Zi „Nașterea Maicii Domnului” al Asociației Filantropia Arad au vizitat Joi, 9 iulie 2015, sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului din Arad, cu ocazia Zilei Porților Deschise. Copii au fost întâmpinați de D-na Erika Stark – Director General DGASPC, fiind conduși mai apoi în toate birourile serviciilor acestei instituții, unde au stat de vorbă cu personalul de aici și au primit mai multe daruri. După eveniment, copii s.au bucurat de atracțiile Parcului Copiilor, iar în drumul spre Centru au vizitat și Magazinul de obiecte bisericești – Diecezana Arad unde au primit daruri de suflet și au putut observa și numeroasele cărți și obiecte de cult expuse aici. Ultimul popas l-au făcut la Protopopiatul Ortodox Român Arad, unde au vizitat sediul instituției și au stat de vorbă cu mai mulți preoți prezenți aici.

Finalul plimbării a fost unul dulce și răcoros, așa cum preferă toții copii în vacanța de vară. Copiii au fost însoțiți de Dl. Ștefan Capriș – asistent social la Arhiepiscopia Arad.

Centrul de Zi „Nașterea Maicii Domnului” al Asociației Filantropia Arad urmărește prevenirea excluderii sociale a copiilor și familiilor cu risc crescut de izolare socială sau aflate în incapacitate de a oferi condiții minimale de subzistență, creștere și educație, printr-un program de servicii educaționale, sociale, psihologice și medicale oferite în cadrul centrului. Centrul oferă copiilor din medii defavorizate condiții de educație si  „control social”  după orele de școală și în perioada vacanțelor, pentru a-i feri în perioada cea mai vulnerabilă de  „atracțiile” străzii, de subcultura  cartierelor, de incultura și lene intelectuală,  care ar da mai târziu adultul fără apetit pentru muncă și abonat pe viață la asistență socială, la protecția  Statului.

Pr. cons. Gabriel Mariș

Președinte- Asociația Filantropia Arad

20150709_110705 20150709_111445 20150709_104651