Cerc misionar şi lansare de Monografie a satului în Parohia Căpruţa

În Duminica a- XI-a după Rusalii, zi de pomenire şi a Sfinţilor Martiri brâncoveni, Parohia Căpruța din Protopopiatul Lipova, pastorită de Pr. Sucigan Cosmin, a fost gazda Cercului Misionar-Pastoral, coordonat din încredințarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, de către Pr. Jivănescu Vasile.

Soborul care a săvârșit Taina Sf. Maslu, spre folosul credincioșilor, s-a bucurat de prezența părintelui  Ioan Jidoi, protopop al LIpovei și de împreuna slujire a Părintelui Profesor  Dr. Constantin Rus – fiu al satului.

Părintele Butar Paşcu de la Parohia Monoroştia a tratat următoarele teme: ,,Rolul Spiritualității monahale liturgice și filocalice în lucrarea misionară a Mănăstirii azi, în interiorul Bisericii pentru Biserică şi societate; Importanța catehezei parohiale”.

În cadrul aceluiași eveniment, Parohia Căpruța, s-a bucurat de lansarea Monografiei Satului de care s-a îngrijit Prof. Dr. Ionela Filofteia Filipaș și Ovidiu Ștefan Filipaș, fii ai satului, sprijiniți de Consiliul Local şi Primăria Bârzava.

În încheiere părintele paroh a mulțumit slujitorilor și oaspeților, cerând ca binecuvântarea Domnului să cuprindă toată suflarea.

A transmis, preot Cosmin Sucigan

20150816_172127 20150816_174638