Cerc pastoral-misionar la Cuvin

Duminică 30.08.2015 la parohia Cuvin, Protopopiatul Lipova, Arhiepiscopia Aradului s-a întrunit Cercul misionar nr. 3 Șiria, unde au participat preoții din Podgoria Aradului:  Dărău Petru și Doca Leonard de la parohia Pâncota, Mercea Nelu de la parohia Măderat, Radeș Mihai de la parohia Mâsca, Botezatu Iulian și Pavel Savu de la parohia Șiria,  Jula Petru de la parohia Cuvin, Ciorogariu Mircea de la parohia Ghioroc,  Florea Ioan de la parohia Miniș.

S-a oficiat vecernia în sobor, după care preotul Jula Petru, parohul Bisericii din Cuvin a dat citire referatului cu tema ”Misionarismul monahal azi, între exigențele nevoinței personale și bucuria vieții de comuniune fraternă”. Referentul a subliniat rolul și importanța monahismului într-o lume în plin proces de secularizare, care și-a pierdut reperele morale autentice, în care confruntările de ideologii, chiar și cele de natură religioasă tind să ne arunce în derută și în haos, cunoașterea teologiei, dar și a misiunii Sfinților Părinți în viața Bisericii, pot contribui la o înțelegere mai bună a credinței. Părintele Jula Petru a mai afirmat că mănăstirile sunt vetre de cultură și spiritualitate, oaze de liniște și centre ale rugăciunii permanente.

La final referentul a remarcat faptul că, monahismul poate și trebuie să constituie o parte integrantă a credinței ortodoxe evanghelice de pretutindeni, unde rugăciunea comună și iubirea fraternă poate dilua sentimentul insingurării și al rătăcirii.

Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă creștină oferită cu multă dragoste de către familia preotului Jula Petru. Următoarea întrunire a Cercului misonar Șiria va avea loc la parohia Ghioroc in 27.09.2015.

Pr. Iulian Dimitrie Botezatu

20150830_172822 20150830_175928