Întrunirea membrilor Oastei Domnului la Catedrala Veche din Arad

Există o tradiţie îndătinată de ani, ca în luna august, la Catedrala Veche din municipiul Arad să se întrunească fraţii şi surorile din cadrul Oastei Domnului în Adunarea anuală pe ţară.

Astfel, şi în acest an, Duminică, 30 august, fraţii ostaşi au participat aici la Utrenie şi la Sfânta Liturghie, săvârşite de către preoţii slujitori ai Parohiei Arad-Centru în frunte cu Preacuviosul Părinte dr. Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului şi delegat al Înaltpreasfinţitului Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului. Din sobor a făcut parte şi părintele Iosif Toma, membru al Sfatului Frăţesc de la Sibiu.

După amiază, cu începere de la ora 14, s-a desfăşurat obişnuitul program de cântări, rugăciuni şi cuvântări, care au durat până la începerea Vecerniei, săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, înconjurat de soborul de preoţi membri ai Oastei Domnului.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură, în contextul duminicii a 13-a după Rusalii (Pilda lucrătorilor celor răi), arătând datoria obştii creştine şi a fiecărui credincios în parte, de a lucra în unitate bisericească potrivit îndemnului apostolului zilei (I Cor. 16, 13-24), având conştiinţa conlucrării cu harul dumnezeiesc şi aceia a venirii Domnului spre a cere socoteală roadelor datorate. De asemenea, Chiriarhul a evidenţiat însemnătatea pe care Oastea Domnului o are în activitatea pastoral-misionară, de a sprijini strădania Bisericii, mai de cu seamă în anul omagial pe care-l străbatem, dedicat misiunii parohiei şi mănăstirii astăzi.

Diac. Călin Teuca

01 02 03 04

 

1

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

3 4