Cerc pastoral – misionar în parohia Chișineu-Criș II

În data de 20.09.2015 (Duminica de după Înălțarea Sfintei Cruci) a avut loc, în parohia Chișineu-Criș II, adunarea preoților din  Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonaţi, din încredințarea Înalt Preasfinţitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, de către Părintele Daniel-Mirel Dumitru de la Parohia Chișineu-Criș I.

Începând cu ora 18:00, cei 12 preoți prezenți au săvârșit, în mijlocul credincioșilor din biserica parohială cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, Taina Sfântului Maslu.

Cuvântul de învăţătură care a urmat după săvârșirea Tainei Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Ovidiu Ardelean, de la parohia Socodor și a avut ca temă sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, praznic la care face referire și Evanghelia acestei Duminici. Părintele a evidențiat temeiurile cinstirii Sfintei Crucii, cu exemple din Sfânta Scriptură, arătând că Mântuitorul i-a adus cinstirea supremă prin jertfa Sa pe Crucea Golgotei, jertfă la care este chemat să participe fiecare credincios, mai ales prin Taina Sfintei Liturghii.    

             Noul preot paroh Albiș Dan-Viorel a mulțumit slujitorilor și credincioșilor care au participat la împreună rugăciune și a susținut în fața preoților prezenți referatele cu temele: Rolul Sfintei Liturghii în misiunea Bisericii şi în viaţa religioasă a creştinilor; Sf. Ioan Gură de Aur – model de slujire;  Combaterea prozelitismului sectar; pe baza cărora au urmat dezbateri. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească.

Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar Chişineu-Criş va avea loc în data de 04 octombrie,  în parohia Șepreuș.

Pr. Oprea Mihai, Parohia Țipari

20150920_190502 20150920_193604