Binecuvântare arhierească la plecarea în misiune a militarilor

Luni, 12 octombrie 2015, militarii din cadrul Batalionului 191 Infanterie „Radu Golescu” din Arad și-au prezentat onorurile în fața oficialilor prezenți și a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului, pentru a marca plecarea în misiunea din Germania.

Cu acest prilej, ierarhul alături de un sobor alcătuit din preoții militari: Gabriel Mateș de la Batalionul de Vânători de Munte din Brad și Adrian David de la Batalionului 191 Infanterie „Radu Golescu” din Arad, a săvârșit o rugăciune de binecuvântare pentru militarii care au plecat în misiune, dorindu-le acestora sănătate, pace și ajutor de la Dumnezeu, spor în toate, mult curaj și întoarcerea cu bine acasă.

Exerciţiul la care vor participa militarii este multinațional Combined Resolve V (CbR V), și va avea loc în perioada 15 octombrie–22 noiembrie, în facilităţile partenerului american de pe teritoriul Germaniei, în bazele Hohenfels şi Grafenwoehr. La exercițiu vor participa aproximativ 4.600 de militari din 10 state membre NATO, cât și din trei state partenere NATO. Exercițiul cuprinde mai multe subsecvențe, exerciții fără și cu trageri de luptă, ceea ce va solicita la maxim capacitatea de efort a militarilor și, desigur, a comandamentului batalionului în planificarea și desfășurarea acțiunilor.

Domnul Colonel Cristian Dinulică comandantul Brigăzii 18 Infanterie Banat, care are în subordine și Batalionul 191 Infanterie „Radu Golescu” din Arad a declarat că „este prima dată când batalionul iese în afara granițelor cu tehnica de luptă din dotare și acesta este un scop urmărit, și anume acela de a vedea modul de îmbarcare și transport a tehnicii pe calea ferată pe o distanță destul de mare.” Trenul, care este tras pe o linie din Gara Aradul Nou, a fost încărcat pe data de 11 octombrie, iar în seara zilei de luni, 12 octombrie, a plecat spre Germania. Încărcătura conține toată tehnica mililtară de care Batalionul are nevoie în cadrul exercițiului. Aceasta cuprinde amfibii blindate, tehnică specială de comunicații, tehnica pentru realizarea suportului logistic – autocisterne combustili și apă -, tehnică și armament specific pentru infanterie și armamentul greu.

Pr. Cons. Gabriel Mariș

desc-ârcare (4) desc-ârcare (5) desc-ârcare