Cerc misionar în parohia Cil

Parohia Cil, protopopiatul Sebiş a găzduit duminică  11.10.2015,  întrunirea preoţilor din cadrul Cercului Pastoral-misionar  Nr.3 Gurahonţ, coordonat, din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Arhiepiscop Timotei, de către preotul Moţ Crăciun-Dorel.

Întrunirea a debutat la ora 1500 prin oficierea Sfintei Taine a Maslului, la care au participat credincioşi din parohia Cil şi parohiile învecinate.

Având în vedere că Sfântul Sinod a proclamat anul acesta, ca „An omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi” și „An comemorativ a Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii”,  preotul Vesa Ioan de la parohia Iosășel a susținut următoarele teme: 1.Sfintele slujbe oficiate în biserica parohială și serviciile religioase ca expresie a unității parohiei ortodoxe române.2.Mânăstirea – casă de liniște sufletească, armonie și frumusețe a vieții spirituale.3.Despre poruncile bisericești și datoriile creștinului.

Subliniind mesajul temei părintele spunea: scopul unei astfel de teme se impune de la sine, Sfintele Slujbe ale Bisericii au menirea de a aduna credincioșii parohiei înaintea lui Dumnezeu într-o unitate deplină, iar temelia acestei unități este dragostea de Dumnezeu și față de aproapele.

După susţinerea temelor au urmat discuţii şi au fost aduse completări de către ceilalţi preoţi.La cercul pastoral au luat parte şi cântăreţii bisericeşti din parohiile învecinate.

În finalul întâlnirii, preotul Curechean Alin a mulţumit tuturor pentru participare.Seara s-a încheiat cu o agapă fraţească.

Moţ Aurelian Iulian

IMG_0002 IMG_0007 IMG_0009