Cerc pastoral – misionar în parohia Șepreuș

În Duminica a XIX –a după Rusalii, în parohia Șepreuș, din protopopiatul Arad, a avut loc întrunirea preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonați, din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Dumitru Daniel-Mirel.

Cei 14 preoți prezenți în biserica parohială din Șepreuș, au săvârșit Taina Sfântului Maslu începând ora 1800, în prezența credincioșilor din parohie și a credincioșilor din parohiile învecinate.

Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Albiș Dan-Viorel de la parohia Chișineu-Criș II, care pornind de la textul pericopei evanghelice a acestei duminici, despre iubirea vrăjmașilor (Luca 6, 31-36), a evidențiat principalele învățături care reies din Predica de pe munte, arătând că prin respectarea celor trei porunci date de Mântuitorul Iisus Hristos devenim cu adevărat fii ai lui Dumnezeu așa cum reiese din Evanghelia acestei duminici: ,,Iubiți pe vrăjmașii voștri și faceți bine, dați cu împrumut nimic nădăjduind și răsplata voastră va fi multă și veți fi fiii Celui Preaînalt” (Luca 6,35). De asemenea s-a evidențiat legătura dintre virtutea iubirii și a iertării prin exemplele pe care ne oferă Sfânta Scriptura și în special prin atitudinea Mântuitorului care atunci când a fost răstignit pe cruce s-a rugat pentru vrăjmași: ,,Părinte , iartă-le lor că nu știu ce fac”. (Luca 23,34).

La final slujbei, părintele paroh Borca Florin-Horațiu a mulțumit părintelui Albiș pentru cuvântul de învățătură, preoților și credincioșilor prezenți. Întâlnirea s-a încheiat cu prezentarea, de către părintele care a găzduit întrunirea, a referatelor cu temele: Mijloace pastorale, misionare, educaţionale şi sociale pentru transmiterea dreptei credinţe în rândul tinerilor şi pentru integrarea acestora în viaţa comunitară a parohiei; Pocăinţa în viziunea Sf. Ioan Gură de Aur; Rolul cântării bisericeşti în activitatea misionară a preotului.  

Următoarea întâlnire a preoţilor din cercul misionar Chişineu-Criş va avea loc în data de 18 octombrie, în parohia Nădab, începând cu ora 18:00.

Pr. Oprea Mihai, Parohia Țipari

Secretar – Cercul pastoral-misionar Chișineu Criș.

DSCN2325 DSCN2350