Deschiderea noului an universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”

În prima zi a lunii octombrie, de sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” a Universității „Aurel Vlaicu” Arad s-au desfășurat festivitățile de începere a noului an universitar 2015-2016.

Acestea au debutat cu slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Veche, unde s-au înălțat rugăciuni spre întărirea și luminarea minții tuturor studenților și ostenitorilor acestui așezământ teologic.

După încheierea slujirii liturgice, festivitățile au continuat în Aula Facultății de Teologie. La prezidiul s-au aflat: Pr. prof. Ioan Tulcan, decanul instituției, Arhim. Teofan Mada, vicar administrativ, Protos. Iustin Popovici, delegatul ÎPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Pr. prof. Cristinel Ioja, Președintele Senatului Universității „Aurel Vlaicu”, Pr. Prof. Constantin Rus, directorul de Departament al Disciplinelor teologice.

În deschiderea alocuțiunii, Părintele decan, Ioan Tulcan, a salutat cadrele didactice și studenții, arătând că: „resimțim o vie emoție, acum când se împlinesc 25 de ani de la prima promoție care intrau pe băncile acestei școli teologice. Ajunși la acest moment suntem încrezători că el constituie acel moment de maturitate la care această școală a ajuns. Din altă perspectivă, suntem bucuroși să vă anunțăm împrospătarea corpului profesoral ce s-a îmbogățit cu doi noi colegi: Părintele Arhid. drd. Tiberiu Ardelean, titular pe un post de asistent universitar la disciplina Muzică bisericească, și dr. Marcel Tang, asistent universitar la plata cu ora, pentru disciplina Patrologie. Ne bucurăm pentru ei, mai ales că sunt absolvenții noștri și au dovedit până acum implicare în activitățile didactice, de cercetare și cele bisericești, având bune nădejdi pentru viitor”.

Protos. Dr. Iustin Popovici a transmis binecuvântarea ÎPS Arhiepiscop Timotei, adăugând: „Vă asigur de toată deschiderea, prin slujirea administrativă ce mi-a fost încredințată. Felicit profesorii de Teologie din Arad pentru statutul pe care l-au dobândit și sunt sigur că aveți ce învăța de la ei”.

Din partea Universității, Pr. Prof.  Cristinel Ioja, a transmis un mesaj de felicitare, amintind că: „Momentului acesta de bucurie și emoție i se adaugă responsabilitatea pe care o avem, atât ca profesori cât și ca studenți, din perspectiva a ceea ce înseamnă Facultatea arădeană, cum o construim din interior și cum îi potențăm valoarea, prin capitalul uman și fizic pe care îl are. Iubiți studenți, această instituție, ca singura Facultate de Teologie din cadrul Mitropoliei Banatului, ce oferă toate cele trei cicluri de studii: licență master și doctorat, vă asigură, desigur și prin implicarea voastră, o cât mai completă formare duhovnicească și teologică”.

Precizările referitoare la unele aspecte administrative, ce țin de noul an universitar, au fost aduse în fața studenților de către Pr. prof. Constantin Rus, directorul Departamentului de Discipline Teologice.

Pr. Filip Albu

 

1 3 4