Pelerinaj la mănăstirea arădeană Hodoș-Bodrog

În Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi, prin purtarea de grijă a preoţilor Goronea Valentin de la parohia Hunedoara-Timişană şi Braiţ Dan-Marius de la Parohia Fiscut, un grup de credincioşi din cele două parohii, au pornit sâmbătă dimineaţa într-un scurt pelerinaj la străvechea vatră monahală a Mănăstirii Hodoş-Bodrog.

Aici, părintele Macarie, vieţuitor al mănăstirii, a prezentat grupului de pelerini istoricul mănăstirii şi a purtat un dialog pe teme duhovniceşti. Pelerinii au vizitat mănăstirea, s-au închinat la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, au vizitat muzeul aşezământului monahal, unde au intrat în contact cu istoria mănăstirii.
Credincioşii au trăit aici momente emoţionante, s-au rugat la Icoana Făcătoare de Minuni şi au cântat împreună cu preoţii Axionul Cuvine-se cu adevărat, au aprins lumânări, s-au rugat pentru toţi cei dragi ai dânşilor.
Acest pelerinaj, însoţit de rugăciuni, de cântări şi de convorbiri duhovniceşti, a fost pentru participanţi un izvor de bucurie şi pace interioară, un prilej de îmbogăţire spirituală. Pelerinajul a fost şi o bună oportunitate de socializare, de întărire a legăturilor de comuniune dintre aceste parohii. Cele două parohii îşi propun ca astfel de activităţi să mai fie organizate şi anul viitor.

Pr. Braiţ Dan-Marius

image