Tinerii din Parohia Firiteaz în pelerinaj

„Prietenii lui Hristos” – pelerinii bucuriei

​Grupul de copii „Prietenii lui Hristos” al parohiei Firiteaz a primit în dar un nou pelerinaj din partea bisericii pe care o frecventează cu atâta bucurie și seriozitate.

​În contextul anului omagial al misiunii parohiei și mănăstirii astăzi, copiii din Firiteaz s-au putut bucura zilele acestea de un nou pelerinaj organizat de familia preoțească din localitate. Acest pelerinaj reprezintă o modalitate frumoasă și educativă de a fi răsplătiți pentru toată conștiinciozitatea pe care o manifestă față de biserică și activitățile ei. Acești copii fac parte din grupul de copii „Prietenii lui Hristos”, care de la o lună la alta primește noi membri, chiar și din familiile neoprotestante.

​Astfel, sâmbătă, 24 octombrie, copiii împreună cu preotul și preoteasa lor, au pornit înspre Timișoara, unde au vizitat Catedrala Mitropolitană și Mănăstirea Șag-Timișeni. S-au arătat impresionați de frumusețea și grandoarea acestei minunate catedrale, cât și de faptul că mulți dintre ei s-au închinat pentru prima dată la moaștele unui sfânt, aici aflându-se moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș. De asemenea, s-au putut bucura de liniștea și spiritualitatea frumoasei mănăstiri cu hramul „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” – Șag.

​În a doua parte a zilei, după ce au servit masa împreună, copiii au vizitat Grădina Zoologică și Parcul Copiilor din Timișoara și ca întotdeauna, putând să-și aleagă o locație dorită de ei, aceștia au fost la Cinema City Timișoara, unde au vizionat un film 3D.

​Scopul acestui pelerinaj a fost, în primul rând, transmiterea și consolidarea învățăturii de credință ortodoxă, precum și cunoașterea cât mai bună a așezămintelor bisericești importante din zona de Vest a României. În al doilea rând, acest fel de activitate are ca scop formarea unui grup de prieteni solid, bazat pe principii umane creștinești, cu relații frumoase, sădite pe dragoste și respect reciproc.

Preot Vlad – Sergiu Sandu

Parohia Firiteaz

image image image image