Arădenii se roagă pentru pace şi unitate în ţară și pentru victimele incendiului de la București

Încă de duminică, 1 noiembrie 2015,  la mai multe biserici din cuprinsul Arhiepiscopiei Aradului, la sfintele slujbe s-au introdus ectenii speciale pentru victimele incendiului de la Bucureşti.

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, aflându-se duminică în mijlocul credincioşilor din Sântana, cu prilejul târnosirii noii biserici, a amintit celor prezenţi că dacă pentru ei este zi de mare sărbătoare, ţara este umbrită  prin doliu în urma celor petrecute în capitală, îndemnând pe credincioşi la rugăciune pentru victimele acestei mari tragedii.

ASCOR-Arad în rugăciune pentru victimele din Clubul colectiv din Bucureşti

La îndemnul Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, mai mulţi tineri din ASCOR – Arad, au participat luni seara, alături de câteva sute de arădeni, în fața Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, pentru a aduce  un ultim omagiu celor 30 de tineri care au murit în urma incendiului de vineri seara, din clubul Colectiv din București și pentru a fi cu gândul și sufletul alături de celelalte zeci de persoane internate în spitalele bucureștene.

Rugăciuni pentru pace şi unitate la Catedrala arhiepiscopală din Arad

În zilele de joi şi vineri, în urma comunicatului Sfintei Patriarhii, de rugăciune pentru pace şi unitate în aceste zile de durere, dar şi de frământare socială în ţară, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, s-a rugat în Catedrala arhiepiscopală din Arad, împreună cu slujitorii catedralei şi în prezenţa a numeroşi credincioşi, pentru pace şi unitate dar şi pentru odihna sufletelor  celor decedați în urma incendiului de la Bucureşti.  Părintele Simion Mladin, eclesiarhul catedralei, a dat citire Cuvântului părintesc şi prietenesc pentru tineri, semnat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Inaltpreasfinția Sa a îndemnat pe toți cei prezenți să se roage pe mai departe pentru odihna sufletelor celor trecuți la la cele veșnice, în tragedia recentă de la București, pentru grabnica însănătoșire a celor aflați în grea suferință și pentru alinarea familiilor îndurerate.

Slujbe pentru victimele incendiului şi pentru pace şi unitate în ţară se săvârşesc în aproape toate bisericile şi mănăstirile din cuprinsul Eparhiei arădene.

Rugăciuni speciale au fost rostite în mai multe biserici pentru tânărul solist arădean Andrei Găluţ, care face parte dintr-o familie binecredincioasă. Acesta a suferit arsuri pe 45% din suprafața corpului (pe mâini, faţă şi umăr), o puternică intoxicaţie cu fum şi arsuri ale căilor respiratorii, fiind internat pe Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Elias din Capitală, traheostomizat şi ventilat mecanic. Din surse sigure aflăm că acesta va fi transferat la Spitalul Crucii Roşii din localitatea olandeză Beverwijk.

Sâmbătă, la Parastasul de obşte, vor fi pomeniţi nominal toţi cei decedaţi în incendiul din Bucureşti.

În semn de solidaritate cu Sfânta Patriarhie, vineri seara, la orele 22.30, la Catedrala arhiepiscopală precum şi la mai multe biserici şi mănăstiri din Arad, s-au tras clopotele pentru cei decedați.

În Eparhia Aradului, dar mai ales la Catedrala arhiepiscopală, rugăciunea pentru pace şi unitate se va desfășura, în această perioadă de durere, dar şi de frământare socială, în fiecare zi, începând cu orele 18:30.

Protos. Iustin Popovici

1 3