CERC MISIONAR ÎN PAROHIA FELNAC

Duminică,08.11.2015,Biserica Ortodoxă Română din Parohia Felnac,Protopopiatul Arad, și-a sărbătorit ocrotitorii,pe Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil.
Sărbatoarea Hramului a debutat prin savârșirea vecerniei,slujbă oficiată de preoții cercului
pastoral-misionar nr.5 – Vinga, coordonat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, de către părintele Horia Ștefan,în prezența autorităților locale și al unui însemnat număr de credincioși ai parohiei.
După săvârșirea vecerniei a fost susținut referatul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil,simboluri ale dreptății și iubirii”, de către Pr. Bogdan-Ioan Tod de la parohia Bodrogul-Nou, care a scos în evidență specificul slujirii celor doi Arhangheli,care este reprezentat în mare măsură chiar în icoanele lor,potrivit mărturiilor din Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție. În cadrul prezentării, părintele referent a evidențiat importanța pe care o au cele doua virtuți pe de o parte,,dreptatea”simbolizată de Arhanghelul Mihail care a luat atitudine atunci când o parte dintre îngeri,în frunte cu Lucifer,s-au răzvrătit impotriva Lui
Dumnezeu,vrând să-I ia locul,,Cine este ca Dumnezeu?” a întrebat mustrător Arhanghelu și pe de altă parte ,,iubirea”,simbolizată de Arhanghelul Gavriil care se tâlcuiește,,Puterea mea este Dumneze” și care este mesagerul mântuirii anunțând nașterea Sfântului Ioan Botezătorul și
a Mântuitorului Iisus Hristos.Așa cum ei sunt împreună pomeniți,,dreptatea”și ,,iubirea” laolaltă trebuie și noi să fim nu numai drepți,ci și buni cu semenii noștrii.
După susținerea referatului,s-a trecut la ,,sfințirea colacului” de către preoții prezenți,
un vechi ritual al locului,fiind de față și nașii rugii de anul acesta precum și nașii de anul viitor
care au luat o parte din colacul tăiat.A urmat un cuvânt de mulțumire a Pr.Paroh Petrică Ungur
către preoții prezenți la Hram și la cercul misionar-pastoral precum și credincioșilor pentru participare și implicare în organizarea Hramului.
Seara s-a încheiat cu o agapă frățească la Căminul Cultural din Felnac.

Pr. Bogdan-Ioan Tod