Cerc pastoral – misionar în Parohia Pilu

Biserica ortodoxă din Pilu, protopopiatul Arad, a găzduit în Duminica a XXIV –a după Rusalii și de Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril și al tuturor cereștilor puteri, ultima întrunire din acest an a preoţilor din Cercul pastoral-misionar Chişineu-Criş, coordonați, din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Dumitru Daniel-Mirel.

Întrunirea a debutat la ora 1700, în biserica parohială, prin oficierea Tainei Sfântului Maslu, săvârșită de 11 preoți, în prezența unui număr mare de credincioși adunați pentru împreună rugăciune, bucuria fiind cu atât mai mare cu cât părintele paroh și credincioșii din această localitate și-au sărbătorit astăzi hramul bisericii, pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril.

Cuvântul de învăţătură la Taina Sfântului Maslu a fost rostit de părintele Mager Aurel-Partenie de la parohia Nădab, care, a evidențiat minunile impresionante săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos în această Duminică, arătând că pentru a fi în legătură cu Dumnezeu și a dobândi mântuirea sufletului avem nevoie de credință, așa cum a evidențiat și textul Evangheliei: ,,Credința ta te-a mântuit. Mergi în pace” (Luca 8, 48) și ,,Nu te teme, crede numai și ea se va mântui” (Luca 8, 50). De asemenea părintele a arătat și rolul îngerilor în viața noastră și în special pentru credincioșii acestei parohii, ei fiind cei care ne poartă de grijă, așa cum ne rugăm în cadrul Sfintei Liturghii: ,,Înger de pace, credincios, îndreptător, păzitor al sufletelor și al trupurilor noastre, la Domnul să cerem”.

În continuare, preotul paroh Moțiu Traian, a mulțumit preotului Mager Aurel pentru frumosul cuvânt de învățătură, credincioșilor prezenți și a susținut în fața preoților prezenți referatele având ca teme: Uniformitatea liturgică, suport al activităţii misionare a preotului. Combaterea inovaţiilor în cult; Problema păcatului în viziunea Sf. Ioan Gură de Aur; Cultul îngerilor – consideraţii liturgice; pe baza cărora au urmat dezbateri. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Pr. Oprea Mihai, Parohia Țipari

Secretar – Cercul pastoral-misionar Chișineu Criș.

20150524_191959 DSC02126