SEARĂ DUHOVNICEASCĂ ÎN PAROHIA AGRIȘUL MIC, PROTOPOPIATUL INEU

În ziua de 15 noiembrie 2015, credincioșii din Parohia Agrișul Mic, Protopopiatul Ineu au trăit momente deosebite, întrucât în Biserica cu Hramul „Adormirea Maicii Domnului”, la invitația Părintelui Paroh Radu Sas, la ceas de seară a avut loc Taina Sfântului Maslu.
​În cadrul acestei Taine s-au înălțat rugăciuni Bunului Dumnezeu și pentru vindecarea celor ce suferă în spitale sau la casele lor, în urma incendiului din Clubul Colectiv din București.
​Din sobor au făcut parte P.C. Pr. Simion Fărcuț, preot pensionar – Parohia Aradul Nou, Pr. Ciprian Sălăvăstru – Parohia Moțiori, Pr. Bogdan Oneț – Parohia Bocsig, Pr. Ștefan Groza – Parohia Tălăgiu, Pr. Sorin Streulea – Parohia Ciuntești, Pr. Răzvan Trip – Parohia Bocsig Gară, Pr. Gabriel Streulea – Parohia Șilindia și Pr. Florin Culda – Parohia Vasile Goldiș.
​La finalul slujbei Pr. Bogdan Oneț, a rostit un cuvânt de învățătură, plecând de la Evanghelia zilei, de la modelul Samanireanului milostiv. În tâlcuirea ancorată în Scriptură și Sfinții Părinți a arătat rolul și importanța iubirii și ajutorării semenilor.
De aseamenea printr-o istorioară legată de un împărat care căuta să-l vadă pe Dumnezeu, ne-a arătat că deși pe Dumnezeu nu-l putem vedea cu ochii așa cum nu ne putem uita nici la lumina soarelui într-o zi arzătoare de vară, totuși Îl vedem și Îl întâlnim în semenii noștri.
Părintele Paroh Radu Sas, a adus mulțumiri întâi de toate Pr. Simion Fărcuț, duhovnicul și îndrumătorul spiritual al său, cel care de mic copil i-a deschis ușa Sfântului Altar, sădind în inima sa dragostea de Dumnezeu și de Biserică, precum și celorlalți preoții împreună slujitori, oficialităților locale și credincioșilor veniți în număr foarte mare.
Seara s-a încheiat cu o agapă frățească oferită de parohia gazdă.

Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru
Parohia Moțiori

image image