A doua zi de Crăciun la Arad

În a doua zi de Crăciun, sâmbătă, 26 decembrie 2015, de sărbătoarea Soborul Maicii Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul ,,Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, a Parohiei Arad-Centru, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi şi în prezenţa a sute de credincioşi.

Înaltpreasfinţia Sa, în cuvântul de învăţătură cu titlul ,,,Umanitarism creştin” (pe baza citirilor scripturistice: Matei 2; Evr. 2), a făcut trimitere la momentele din istoria biblică şi universală în care se reflectă, în contextul sărbătorii, năzuinţele de bine ale oamenilor, legate de venirea lui Mesia şi care peste piedicile din vremuri şi locuri, au reprezentat biruinţa planului divin. Întru toate domină bunăvoirea, întrajutorarea şi omenia, a mai adăugat Înaltpreasfinţia Sa.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul Parohiei Arad-Centru.

La ceas de seară, Chiriarhul a participat la Slujba Vecerniei cu Litie, la biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”, de lângă reşedinţa arhiepiscopală, biserică aparţinătoare Parohiei Arad-Centru. La finalul acesteia, credincioşii prezenţi au cântat colinde.

În cea de-a treia zi de Crăciun, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei va săvârşi Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Săvârşin iar la Slujba Vecerniei va sluji în biserica din Cartierul Traian, din Oraşul Ineu, Protopopiatul Ineu.

Protos. Iustin Popovici

DSC_0005

DSC_0053

DSC_0086