Concert de colinde în ziua de Crăciun, în Parohia Micalaca Veche II

Colindele sunt măsură a dragostei noastre pentru Dumnezeu şi faţă de semeni. Cunoscând iubirea lui Dumnezeu pentru oameni, „mai presus de minte şi nesfârşită” – o numeşte Sf. Maxim Mărturisitorul,  El „devine cu adevărat şi prin natură tocmai ceea ce iubea, adică om” (Ambigua, Ed. IBM a BOR, Bucureşti, 2006, p. 78).

Ce ne aduce nou, an de an, colindul, ce ne dăruieşte an de an sărbătoarea aşteptată prin post şi cânt ales strămoşesc şi creştinesc? Răspundem  cu un singur cuvânt: ne aduce IUBIREA. De ce? Pentru că la Crăciun s-a născut Iubirea.  Colindătorii dau din ceea ce au primit. Şi corul parohiei arădene Micalaca Veche II cu hramul „Naşterea Domnului” ca de fiecare dată în prima zi de Crăciun Îl dăruieşte pe Dumnezeu-Pruncul celor ce vor să Îl primească, ca mai apoi să se sălăşluiască în sufletele şi vieţile tuturor, să crească şi să Îi mântuiască.

În prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, la vremea cuvenită a fost săvârşită slujba de seară, după care a urmat interpretarea unui mănunchi de 12 colinde alese cu grijă şi cu dorire de mult folos ascultătorilor. Preotul paroh Mircea Bupte a readus în atenţia celor prezenţi cele mai recente reuşite ale corului, aducând mulţumiri doamnei Magdalena Lodi, cea care a format şi a condus corul până în urmă cu două luni, adresând îndemn pentru  coordonare cu folos domnişoarei Laura Roşu, cea care a preluat conducerea muzicală a corului.

La finalul concertului, Chiriarhul a rostit un cuvânt despre iconografia şi imnografia Crăciunului, sau legătura dintre ele într-un mod practic de aplicare locală în perspectiva împodobirii bisericii cu pictură, frumuseţea interpretării corale în prezentul concert fiind o garanţie pentru reuşita împlinirii lucrării menţionate spre mulţumirea credincioşilor de aportul lor în acest cadru.

După ascultarea colindelor din această seară, să îndreptăm paşii vieţii noastre ca să devină iesle din Betleem sufletul fiecăruia, iar bucuria îngerilor, a magilor şi a păstorilor să ne umple de linişte, de pace şi de sfânt fior pentru a împlini cuvintele Sfântului Ignatie Teoforul „străduiţi-vă să faceţi toate lucrurile în acelaşi gând cu Dumnezeu sub preşedinţia episcopului”, a adăugat părintele paroh Mircea Bupte după mulţumirea adresată Chiriarhului, coriştilor şi tuturor credincioşilor care au participat la această minunată seară de colinde.

IMG-20151226-WA0001

IMG-20151226-WA0006