Activitate socio-medicală în Arhiepiscopia Aradului

Vineri, 18 decembrie 2015, înainte de a începe mult așteptata vacanță de Crăciun a copiilor, la cabinetul stomatologic „Sf. Nicolae” al Parohiei Arad – Sânicolaul Mic a avut loc o activitate medicală. Toți copiii Școlii Generale Nr. 7 „Nicolae Adam” din Arad, au beneficiat de o consultație stomatologică și au primit ca în fiecare an, perie și pastă de dinți din partea parohiei.
Una dintre cele mai frumoase activități social-filantropice ortodoxe din Arad, se desfășoară încă din 2005 în Parohia Arad – Sânicolau Mic, sub purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, cu osteneala și dărnicia părintelui paroh Gheorghe Gligor. Având sprijinul deosebit și colaborarea Parohiei luterane Mölnike din Suedia, cea care a dăruit și toată aparatura medicală, în colaborare și cu direcțiunea Școlii Generale Nr. 7 din Sânicolaul Mic, părintele paroh a înființat în această școală – Cabinetul stomatologic „Sf. Nicolae”. Cabinetul stomatologic este singurul de acest gen din cadrul eparhiei arădene și funcționează în timpul școlii, prin grija Doamnei Doctor Sorina Calmore, susținută financiar de parohie.
Beneficiarii direcți sunt toți elevii școlii, în număr de 300, indiferent de apartenența religioasă, dar și alți pacienţi defavorizaţi social, şomeri, pensionari, persoane cu dizabilităţi, care beneficiază de tratamente zilnice între orele 8-12 și de 3 ori pe săptămână și după masă. O activitate importantă este aceea de prevenție iar de trei ori pe an se fac fluorizări și se dăruiesc periuțe și pastă de dinți tuturor elevilor.
Colaboratorii permanenți ai acestui cabinet sunt Dl. Dr. Leif Borg, pr. Lars Gareberg (din Suedia) dar și alți oameni cu inimă mare din Arad, care susțin cu multă bucurie activitatea filantropiei creștin-ortodoxe.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

image

image