”Alaiul dubașilor” la Săvîrșin

În duminica dinaintea Nașterii Domnului, a avut loc în biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Săvîrșin tradiționalul ”Alai” al dubașilor aflat la a treia ediție.
La ora 16.00, în fața bisericii împreuna cu colindătorii, credincioșii și autoritățile locale a fost întâmpinat Înaltpresfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului care alături de protopopul Lipovei, Ioan Jidoi și cu preotul paroh au săvârșit slujba de vecernie.
În cuvântul de învățătură și de binecuvîntare al colindatorilor, arhipăstorul a vorbit despre importanța praznicului Nașterii Domnului, a colindului străbun și a portului popular cu care au fost îmbrăcați colindătorii. Organizatorii evenimentului au fost primăria și consiliul local Săvîrșin în parteneriat cu Parohia ortodoxă din Săvîrșin. La Alai au participat grupuri de dubași din județele Hunedoara (dubașii din Zam și Pojoga), Timiș (dubașii din Sintești) și Arad (dubașii din Săvîrșin, Birchiș și Căprioara).
După ce au colindat în biserica parohială, dubașii au pornit în alai spre căminul cultural din localitate, în ritmurile dubelor, specifice fiecărei zone, unde a avut loc un spectacol de colinde.