Concertul de colinde al Corului Catedralei arhiepiscopale din Arad

În Duminica Sfinţilor Părinţi după trup ai Domnului, premergătoare marelui Praznic Împărătesc aducător de bucurie şi lumină, la Catedrala „Sfânta Treime” din municipiul Arad, s-a oficiat Sfânta Liturghie de către soborul de preoți și diaconi. Cu acest prilej, s-a săvârșit un parastas pentru ctitorii Catedralei arădene, între care se află primii ctitori – Corneliu şi Ruxandra De Bota.

După slujba Vecerniei, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului şi a numeroşi credincioşi, Corul Catedralei arhiepiscopale, dirijat de Diacon Laviniu Morariu, a susținut îndătinatul Concert de colinde, prezentarea fiind făcută de PC Simion Mladin, Ecleziarhul Catedralei arădene. În cuvântul rostit, a subliniat importanța integrării liturgice a tuturor tradițiilor, dar și apartenența colindelor intonate la spațiul sacru al bisericii. Corul și-a ales un bogat repertoriu, în care s-au regăsit și următoarele colinde: Deschide ușa creștine, colind din Maramureș, armonizată de Ioan Brie, La ieslea din Vifleem, colind din Moldova, amonizat de Nicu Moldoveanu, Sus boieri!, de Gheorghe Cucu, Bună dimineața la Moș Ajun, de Ioan D. Chirescu, Doamne, a Tale Cuvinte,  de Gheorghe Cucu.

La finalul concertului, Înaltpreasfinţitul Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a adresat un cuvânt de felicitare dirijorului și coriștilor, oferindu-le arhierești binecuvântări.

Diac. Alexandru Tiulea

IMG_6472

IMG_6504

IMG_6512

IMG_6530

IMG_6558