Daruri pentru copii abandonați la Catedrala „Sf. Treime” din Arad

Cu aceeași bunătate și dragoste pentru copii sărmani ale Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, copiii aflați în centrele sociale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad – Arad, au primit arhiereasca binecuvântare și mai multe daruri din partea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului.

Prezenți la Slujba Acatistului Sfântului Ierarh Nicolae, săvârșită în Catedrala Arhiepiscopală din Arad cu prilejul sărbătoririi hramului paraclisului catedralei, copii au oferit credincioșilor prezenți, la sfârșitul slujbei, un mic concert de colinde, prin grija părintelui consilier social Gabriel Mariș. Activitatea s-a încadrat în seria activităților social-filantropice ale Arhiepiscopiei Aradului în anul 2015 – Anul omagial al misiunii parohiilor și mănăstirilor.

Cei 25 de copii sunt beneficiari ai Centrului de Plasament Oituz și ai Centrului de Primire Minori din cadrul DGASPC. Centrul de Plasament Oituz este un centru de tip rezidențial care se adresează copiilor ce au fost separați temporar sau definitiv de părinți și oferă servicii de ocrotire, îngrijire, consiliere cu scopul de a permite formarea și întărirea legăturilor familiale.  Centrul de Primire Minori asigură copiilor aflați în situaţie de abuz, neglijare şi exploatare, condiţii de locuit de bună calitate şi asemănătoare mediului familial. În cadrul centrului, minorii beneficiază de următoarele servicii: acordare de sprijin moral şi social, consiliere atât copiilor cât şi familiilor acestora, educare şi alfabetizare, activităţi recreative, artistice, control medical de rutină, hrană și îngrijire igienico-sanitară.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

20151206_174213

20151206_180303 20151206_180320 20151206_180333