Hramul Cantinei Sociale „Sf. Ier. Nicolae”

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae aduce în fiecare an bucurie în sufletele multor credincioși sărmani.  Cu prilejul acestei sărbători, cei mai necăjiți oameni din oraș au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite până acum prin Cantina Socială „Sf. Ier. Nicolae” a Arhiepiscopiei Aradului. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului, ctitorul acestui așezământ social, a fost săvârșită o slujbă de mulțumire de către părintele Gabriel Mariș consilier social al eparhiei, pentru tot ajutorul primit anul acesta prin grija ocrotitorului cantinei, Sfântul Ierarh Nicolae. La slujbă au participat toți beneficiarii cantinei, la sfârșit bucurându-se, în armonia colindelor tradiționale, pe lângă hrana zilnică și de mai multe daruri primite. Bucuroși, beneficiarii au mulțumit și Întâistătătorului Eparhiei pentru purtarea de grijă manifestată zilnic față de ei, personalului angajat și tuturor credincioșilor cu inimă mare care sprijină activitatea cantinei.

Cantina socială a luat fiinţă în anul 2007 la îndemnul Chiriarhului, prin bunăvoinţa credincioşilor arădeni, a societăţilor specializate în produse sanitare şi cu implicarea celor instruiţi, în urma unei trebuinţe manifestate în rândul persoanelor fără nici un venit sau cu venituri reduse, al vârstnicilor singuri sau al familiilor cu mulţi copii şi fără posibilitate de întreţinere şi care zi de zi solicitau sprijin pentru o pâine şi alimente.

Cei 65 de beneficiarii sunt persoane vulnerabile din municipiul Arad (persoane cu handicap, persoane de etnie romă, persoane în vârstă care nu au nici un venit, sau care au o pensie mica, pensia socială, familii cu mai mulți copii, persoane fără loc de muncă) care primesc gratuit o masă caldă în fiecare zi. Deasemenea copiii Centrului de zi „Nașterea Maicii Domnului” al Asociației Filantropia beneficiază zilnic de hrană caldă pregătită la cantină. Oameni sărmani, care, în cele mai multe cazuri, ascund drame teribile, în spatele unor chipuri împietrite de necazuri și lipsuri.

Sectorul Social Filantropic al Arhiepiscopiei Aradului

20151207_181529 20151207_181947