SPOVEDANIA PREOȚILOR DIN PROTOPOPIATUL INEU

Luni, 21 decembrie 2015, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, preoții din cuprinsul Protopopiatului Ineu s-au adunat sub îndrumarea Preaonoratului Părinte Adrian Zaha, Protopopul Ineului în Biserica cu Hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Parohia Ineu, pentru a se pregăti de Praznicul Nașterii Domnului.
​Dis de dimineață, preoții de pe raza Protopopiatului Ineu și-au mărturisit păcatele prin Taina Spovedaniei, apoi au luat parte la Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de un sobor de preoți, conduși de Preaonoratul Părinte Protopop, în cadrul căreia preoții au înălțat rugăciuni Bunului Dumnezeu prin slujire, sau prin cântarea de la strană.
La momentul rânduit toți preoții s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, iar după unirea în cuminecare, glasurile lor adunate în comuniune au răsunat interpretând colinde tradiționale românești.
La finalul slujbei Părintele Protopop Adrian Zaha în cuvântul său a mulțumit preoților prezenți pentru împreuna rugăciune, pentru momentele înălțătoare din cadrul Dumnezeiești Liturghii, pentru comuniunea frățească, amintind de cuvântul Psalmistului David, care zice: „Îată acum ce este bun și ce este frumos, decât numai a locui frații împreună” (Ps. 132,1).
De aseamenea a arătat importanța Spovedaniei pentru mântuire, cu specificul ei pentru preoții, îndemnând pe aceștia, după cuvântul Scripturii, să fie lumină lumii pentru a lumina poporul lui Dumnezeu, și sare pământului, pentru a dospi toată frământătura spre Împărăția lui Dumnezeu, adresând preoților și păstoriților și familiilor lor urări de bine și bucurie în praznicul Nașterii Domnului.
Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru
Parohia Moțiori

image

image

image

image