Ziua Națională a Românilor sărbătorită la Parohia Vasile Goldiș alături de copii și tineri

​„Lăudați-l că e mare Dumnezeu, ce-a păzit cu mână tare pe român poporul Său” au fost versurile care au răsunat din gurile tinerilor și copiilor Parohiei Vasile Goldiș din Protopopiatul Ineu. Aceștia alături de ceilalți membrii ai comunitații locale au participat la manifestările organizate cu ocazia celebrării Zilei Naționale a României.
​Manifestările au debutat prin intonarea Imnului Național al României de către copiii si tinerii prezenți. Preotul paroh Culda George- Florin, alături de preotul pensionar Purice Pavel și preotul Huțiu Ioan de la parohia Beliu au săvârșit mai întâi de toate îndătinata slujba de Te-deum iar mai apoi slujba de Parastas pentru eroii neamului în incinta Școlii Primare din sat. În continuare copiii de la Școala Primară au rostit poezii și cântece patriotice arătându-și în acest fel dragostea de neam și patrie. La manifestare au participat și autorități locale.
​Primarul Comunei Beliu, de care aparține administrativ Parohia Goldiș, domnul Țica Pavel, a rostit un discurs prin care a expus succint o parte din biografia omului de cultură și politic Vasile Goldiș, fiu al satului. A avut loc depunerea de coroane la bustul lui Vasile Goldiș de către tinerii Școlii Gimnaziale Beliu care au participat de asemenea la eveniment.
​Manifestarea a continuat în biserica parohială unde tinerii și copiii au colindat credincioșilor parohiei aducând astfel laudă lui Dumnezeu.

Preot Culda George- Florin​

image