Slujire arhierească la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

În Duminica a 31-a după Rusalii, a Vindecării orbului din Ierihon, Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului a slujit la biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasa Parascheva”, din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Cu acest prilej, Ierarhul a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în prezența a numeroși credincioși, fii duhovnicești ai preotului misionar Ciprian-Vasile Cucu, slujitor al acestui sfânt lăcaș, a bolnavilor din spital dar și a reprezentanților din partea instituției medicale.

În cuvântul de învățătură cu titlul ,,Vedere spirituală” (cf. I Tim. 1; Luca 18), Chiriarhul a vorbit despre vindecarea orbului din Ierihon, care nevăzând pe Mântuitorul Îi simte prezenţa adresându-I rugămintea vindecării, într-o formulare ce devine un temei al rugăciunii lui Iisus, acesta având vederea spirituală în locul celei trupeşti. Pe aceasta din urmă dorind să o dobândească pentru a contempla frumuseţile creaţiei şi a tot ce se poate împlini spre binele care apropie de Dumnezeu şi vederea Lui. Este o pildă pentru credincioşi, care îndeamnă la câştigarea vederii lui Dumnezeu potrivit şi fericirii pe care Mântuitorul o face tuturor celor cu inima curată. Obişnuit, lumina ochilor, socotită sursă a înzestrărilor celor mai de dorit ale omului, este reprezentativă pentru orice fel de vindecare iar aşezământul de sănătate, cum este Spitalul Judeţean, este un loc unde aceasta se poate dobândi şi nu doar prin strădanile oamenilor ci şi cu ajutorul lui Dumnezeu. Un ajutor în această privinţă şi înzestrarea bisericii cu hramul ,,Sfânta Cuvioasă Paraschiva”, cu o raclă ce adăposteşte o părticică din moaştele Sfântului Grigorie Teologul (în ajunul prăznuirii sale dar şi a Sfinţilor Trei Ierarhi), fiind dăruite de Eminența Sa Cardinalul Angelo Comastri, Vicarul General al Sanctității Sale pe lângă Cetatea Vaticanului, ca răsplătire a preotului dr. Vasile Cucu, fost doctorand la Roma.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Timotei Seviciu a sfințit racla cu moaștele Sfântului Grigorie de Nazianz transmițând tuturor credincioșilor prezenți, conducerii Spitalului arădean, precum și bolnavilor de pe paturile de suferință, purtarea sa de grijă, rugând totodată pe Bunul Dumnezeu pentru toți cei care se ostenesc în cadrul acestei instituții medicale.

Protos. Iustin Popovici

DSC_0025

DSC_0026

DSC_0054

DSC_0001