Cerc misionar în Parohia Avram Iancu

Preoții din cadrul Cercului Pastoral- Misionar Halmagiu, condus din încredințarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Timotei, de preotul Bacoș Cristian Mihăiță,s-au întrunit în dupa-amiaza zilei de 21 februarie 2016 , la Biserica cu hramurile ,,Cuvioasa Parascheva” și,,Înălțarea Domnului” din Parohia Avram Iancu, Protopopiatul Sebiș.

S-a săvârșit Sfânta Taină a Maslului în prezența unui număr mare de credincioși, iar preotul Drăgan Marcel din Parohia Budești, a susținut următoarele teme:

1.Biserica și rolul ei în înalțarea spirituală a tineretului;

2.Epitimiile sau canoanele de pocăință ca mijloace de terapie spirituală;

3.Cununia a doua și metodologia obținerii divorțului bisericesc;

În susținerea temei părintele face referire la Biserică și la rolul ei determinant de a sădi în inimile tinerilor iubirea de Hristos, de ai primi cu dragoste, de a le trezi în conștiința lor simțul rugaciunii și al adevărului.

În ce privește Epitimiile sau canoanele de pocăință, părintele prezintă canonul ca o ,,rețetă” duhovnicească, care primește mai de grabă un caracter terapeutic decât pedepsitor, reprezentând .un mijloc de corectare, de îndreptare.

Căsătoria este considerată un act unic și irepetabil, care este rupt doar de moartea unuia dintre soți (Romani 7,2-3), iar cununia de a doua este privită de Biserică ca o excepție, ce se poate încuviința prin divorțul bisericesc sau dispensa acordată de ierarhul locului.

La finalul întrunirii preotul paroh Dan Dănuț-Voicu a mulțumit credincioșilor și preoților prezenți, încheind întrunirea cu o agapă frățească.

Preot Cristoan Bacoş

IMG_20160221_175134