A cincea ediție a „Marșului pentru viață” în Arhiepiscopia Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, s-a desfășurat la Arad a cincea ediție a Marșului pentru viață. În perioada 1–31 martie, în România și Republica Moldova, are loc Luna pentru viață 2016 – iar punctul culminant este Marșul pentru viață 2016 – „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, organizat sâmbătă, 26 martie a.c. în peste 130 de oraşe. În Arad, organizarea din acest a aparţinut Asociaţiei Filantropia Arad și Asociaţiei IKON.
Sute de arădeni s-au adunat sâmbătă la orele prânzului în piaţa Avram Iancu, de unde au plecat într-un marş spre Spitalul Matern (unde există și un Cabinet de consiliere provita al Arhiepiscopiei Aradului), iar mai apoi spre Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” de la Podgoria. A existat şi un mic program artistic înainte de plecarea în marş, susţinut de grupuri de copii şi tineri din parohiile arădene: cântece şi poezii creştin ortodoxe dedicate mamei, neamului şi lui Dumnezeu.
În cadrul marșului s-au putut vedea foarte mulți copii cu icoane în mâini alături de părinți și de bunici. De asemenea, unii participanţi au fost îmbrăcaţi în costume populare şi au împărţit trecătorilor fluturaşi cu mesaje împotriva avortului. Pe parcursul marșului au fost cântate pricesne specifice Postului Mare, au fost făcute rugăciuni și au fost rostite mai multe îndemnuri de susținere a vieții.
Prezent ca de fiecare dată, în mijlocul copiilor și a tuturor credincioșilor participanți la marș, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului le-a adresat un cuvânt de întărire duhovnicească: „Marșul pentru viață de anul acesta se desfășoară chiar în ziua de pomenire a Arhanghelului Gavriil, cel care a vestit Maicii Domnului nașterea Fiului lui Dumnezeu care S-a întrupat pentru ca să ridice păcatele noastre. Dumnezeu să ierte toate acele greșale împotriva vieții și să ne dea tuturor gândul bun ca să putem să răspândim cuvântului lui Dumnezeu, porunca Lui și tot ceea ce este pentru propășirea vieții, pentru buna creștere a copiilor, a tineretului formare și pentru întărirea familiei. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți și să ne ajute! Să fim sănătoși și să purtăm gândul și pe mai departe acela care ne-a adus aici acuma!”
Potrivit învăţăturii Bisericii, avortul este o crimă comisă împotriva unei fiinţe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Biserica Ortodoxă Română binecuvintează şi încurajează adopţia şi îndeamnă parohiile să ajute familiile cu mulţi copii vulnerabile social și, totodată, să susțină educarea tinerei generații în spiritul valorilor familiei creştine tradiţionale şi să apere permanent darul vieţii umane.
Marșul de anul acesta s-a desfășurat pentru prima dată, cu implicarea deosebită a preoților, și în alte 10 orașe din eparhie unde au avut loc activități provita asemănătoare: Chişineu Criş, Curtici, Gurahonţ, Ineu, Lipova, Pecica, Pâncota, Sântana, Săvârşin, Sebiş.

Pr.cons. Gabriel Mariș – președintele Asociației Filantropia Arad

image

image

image

image