Activități provita în Arhiepiscopia Aradului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, în toată eparhia au fost organizate mai multe activități provita. În perioada 1–31 martie, în România și Republica Moldova, are loc Luna pentru viață 2016 – iar punctul culminant este Marșul pentru viață 2016 – „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, desfășurat sâmbătă, 26 martie a.c. în peste 130 de oraşe.

În Arad, organizarea din acest a aparţinut Asociaţiei Filantropia Arad și Asociaţiei IKON. Pe lângă marșul din Arad, au mai fost organizate marșuri și alte activități provita în următoarele localități: Chișineu Criș prin coordonarea părintelui Daniel-Mirel Dumitru, Curtici prin coordonarea părintelui Liviu Iștoc, Gurahonț prin coordonarea părintelui Dorel Moț, Pecica prin coordonarea părintelui Mircea Nicolau, Pâncota prin coordonarea părintelui Leonard Doca, Sântana prin coordonarea părintelui Nicolae Rădulescu, Săvârșin prin coordonarea părintelui Călin Mădăluță și Sebiș prin coordonarea părintelui Cătălin Rus-Mercea. Ultima activitate provita desfășurată cu prilejul acestei luni provita, va fi în Ineu, în data de 31 martie a.c.

La toate parohiile au existat și programe artistice cu acest prilej, susţinut de grupuri de copii şi tineri. În cadrul activităților, s-au putut vedea foarte mulți copii cu icoane în mâini alături de părinți și de bunici. Pe parcursul marșului au fost cântate pricesne specifice Postului Mare, au fost făcute rugăciuni și au fost rostite mai multe îndemnuri de susținere a vieții.

Potrivit învăţăturii Bisericii, avortul este o crimă comisă împotriva unei fiinţe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Biserica Ortodoxă Română binecuvintează şi încurajează adopţia şi îndeamnă parohiile să ajute familiile cu mulţi copii vulnerabile social și, totodată, să susțină educarea tinerei generații în spiritul valorilor familiei creştine tradiţionale şi să apere permanent darul vieţii umane.

Pr.cons. Gabriel Mariș – președintele Asociației Filantropia Arad

Cris

Curtici

Gurahont

Pancota

Pecica

Santana

Sav+ór+Öin

Sebi+Ö