Conferință pe tema educației tinerilor în context multicultural, la Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în Sala Ferdinand a Primăriei Aradului a avut loc miercuri, 09 martie 2016, conferința Părintelui Nicolae Saharovde la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul din Essex – Anglia, a precizat Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial.

Cadrul tematic al manifestări a fost legat cu precădere de educația tinerilor în context multicultural. Evenimentul a fost îmbogățit de trei momente artistice, realizate de Victor Aciocârlănoaiei, care a interpretat piese muzicale din repertoriul religios internațional.

Părintele Nicolae Saharov a îndemnat tinerii prezenți să experimenteze comuniunea și iubirea creștină, promovând o „cultură a relației”: „Dragi tineri, pentru a rămâne tari în mărturisirea credinţei creştine acolo unde sunteţi, aveţi nevoie de Biserică. Nimeni nu poate fi creștin sau mărturisitor al Evangheliei de unul singur. Aşadar, noi oferim identitatea sau mărturia noastră mereu ca membri ai comunităţii creştine şi vocația noastră este făcută rodnică de comuniunea pe care o trăim în Biserică: din unitatea şi din iubirea pe care o avem unii faţă de alţii ne vor recunoaşte ceilalți ca ucenici ai lui Hristos”.

Înaintea conferinței, Părintele Nicolae Saharov a fost primit de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, care a evidențiat tradiția bunelor relații de colaborare dintre Primăria Aradului și Arhiepiscopia Aradului.

sursa: basilica.ro